KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NDEN KURBAN SATIŞ ALANINDA SIKI PANDEMİ TEDBİRLERİ

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NDEN KURBAN SATIŞ ALANINDA SIKI PANDEMİ TEDBİRLERİ
18 Temmuz 2020 - 13:16
KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN KURBAN SATIŞ ALANINDA SIKI PANDEMİ TEDBİRLERİ

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ,  KURBAN PAZARI’NDA ‘14 KURAL’ A DİKKAT ÇEKTİ

KÜÇÜKÇEKMECE KURBAN PAZARI, PANDEMİ TEDBİRLERİYLE BAYRAMA HAZIR

Modern Kurban Satış ve Kesim yerlerinden biri olarak dikkat çeken Küçükçekmece Kurban Pazarı’nda kurbanlıklar yerini almaya başladı.  Yaklaşık 6 bin hayvan kapasiteli alanda, Küçükçekmece Belediyesi bu yıl pandemi  dolayısıyla sıkı tedbirler aldı. Pazarın uygun yerlerine asılan bilgilendirme afişlerinde, sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı, el hijyenine özen gösterilmesi ve tokalaşma yapılmaması uyarıları dikkat çekti. Alana girişlerde ateş ölçer kontrol noktaları oluşturulurken, 30’dan fazla noktaya da el dezenfektanları yerleştirildi.

Randevu sistemi ile kesim yapılacak

Halkalı Caddesi’nde Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun izin verdiği 30 dönümlük alanda kurulan Kurban Satış Pazarı’nda Anadolu’nun dört bir yanından gelen kurbanlıklar yerini aldı.

Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hekimi Furkan Coşkun, belediye tarafından alanda bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak ek pandemi tedbirleri alındığını ifade ederek, “Alanda, çadırlar arası mesafe 5, 5 metre olarak bırakıldı. Alana giriş kapılarında vatandaşlara maske dağıtımı ve ateş ölçümü yapılıyor. Ayrıca belirlenen noktalara uyarılar ve el dezenfektanları yerleştirildi. Alan içerisinde sosyal mesafeye uyulması noktasında sesli ve yazılı uyarılar yapılıyor. Kurban kesim işlemleri randevu ile gerçekleştirilecek ve kesilen kurbanlar 4-6 parçaya bölünerek sahiplerine teslim edilecek. Kurban kesim alanlarına ise görevliler dışında kimsenin girmesine izin verilmeyecek” dedi.

Kalabalığa izin yok

Küçükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri alanı denetleyerek, sosyal mesafeye uyulması noktasında uyarılarda bulunuyor. Denetimler kapsamında, kurban pazar alanında vatandaşların ve satıcıların maskesiz dolaşımına, el sıkışılarak pazarlık yapılmasına ve kurbanlıkların sergilendiği çadırlarda kalabalık oluşmasına izin verilmeyecek.

Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında herhangi bir olumsuzluk oluşmaması için Küçükçekmece Belediyesi ekipleri görev başında olacak. Çevre ve insan sağlığını etkileyecek tüm önlemleri alan belediye ekipleri, alandaki ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını da aralıksız sürdürecek.

 

 
Bu haber 1640 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum