BODRUM BELEDİYESİ'NDEN SEZONUN İLK SERGİSİ: HEPİMİZ GENCİZ

BODRUM BELEDİYESİ'NDEN SEZONUN İLK SERGİSİ: HEPİMİZ GENCİZ
18 Temmuz 2020 - 09:28
BODRUM BELEDİYESİ’NDEN SEZONUN İLK SERGİSİ: HEPİMİZ GENCİZ

Bodrum’da küresel salgın dolayısıyla mart ayında iptal edilen kültür ve sanat etkinlikleri, kontrollü normal yaşam sürecinde yeniden başladı. Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, sezonun ilk sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, 21 Temmuz Salı günü 12 usta ressamın eserlerinden oluşan “Hepimiz Genciz” adlı karma sergiyle kapılarını sanat tutkunlarına açıyor. Küresel salgınla mücadele döneminde ‘yaş sınırına’ takılan ve yaşamlarının bir bölümünü evlerine kapanarak geçiren 60 yaş ve üzeri resim, heykel ve enstalasyon sanatçıları, uzun bir aradan sonra eserleriyle ilk kez sanatseverlerin karşısına çıkacak. Küratörlüğünü Prof. Dr. Kıymet Giray’ın üstlendiği sergide Devrim Erbil, Mahir Güven, İsmail Ateş, Devabil Kara, Altan Çelem, Aydan Aksoy, Beyza Boynudelik, Tanzer Arığ, Burçin Erdi, Evrim Kılıç, Pelin Özgöçen Egeli ve Handan Akarsu eserleri ile yer alacak.

Küresel salgın nedeniyle yaşanan zor günlerin ardından, sanata olan ihtiyacın daha da arttığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Birbirinden değerli sanatçılarımızla uzun bir aradan sonra tekrar bir araya gelmek hepimize çok iyi gelecek” diye konuştu. Başkan Aras, “Kentimizin kültür ve sanat hayatını yeniden canlandırmak için yeni platformlar oluşturma gayretiyle işe koyulduk. Normalleşme sürecine uygun olarak şekillendireceğimiz bu çalışmalar, kültür ve sanatın pek çok alanını kapsayacak. Bu çerçevede; salgın günlerinde ara verdiğimiz sanat etkinliklerinin ilki, Turgutreis Şevket Sabancı Kültür Merkezi’nde açacağımız “Hepimiz Genciz” sergisi ile hayata geçiyor. Eserleriyle sanat dünyamızda adını ölümsüz kılan ve kısıtlı sosyal yaşam döneminde ‘yaş çizgileri’ nedeniyle korunmaya alınan sanatçılarımızla sanat tutkunlarını buluşturuyoruz."diyerek tüm sanat tutkunlarını, sezonun ilk sergisinin açılışına davet etti. 

Serginin, salgınla mücadele nedeniyle devam eden yaş söylemlerini ‘olumlamak’ için örnek olmasını hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Kıymet Giray da, “Hepimiz Genciz isimli sergimizi, master ve doktora tezimin heyecanıyla; bu dönemde çalıştığım, tanıştığım ve sanat anlayışlarını sanat tarihi kuramlarıyla kaleme aldığım sanatçılara adamak istedim. Onlar her yaşta genç yaşamayı başardılar. Bu sergiyi genç ve genç kalmayı başaran resim, heykel ve enstalasyon sanatçılarıyla yapmayı ilke edindim. Sanatımızın tarihine, Covid-19 sonrası yeniden sanatın hayatımıza anlam kazandıracak ilk sergiler olacak olmasının heyecanını yaşıyoruz." dedi.
Bu haber 1219 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum