CUMHURİYET'E VE ATATÜRK'E DİL UZATANLAR ONUN KOLTUĞUNDA OTURAMAZ!

CUMHURİYET'E VE ATATÜRK'E DİL UZATANLAR ONUN KOLTUĞUNDA OTURAMAZ!
14 Temmuz 2020 - 14:13
CUMHURİYET'E VE ATATÜRK’E DİL UZATANLAR ONUN KOLTUĞUNDA OTURAMAZ!

 

Fırsat buldukları her anda açıktan veya gizliden Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyeti kuran iradeye karşı hakaret etmekten çekinmeyen güruhun başındaki isim, gündemde yer alan Ayasofya’nın Danıştay kararıyla ibadete açılması üzerine şöyle demiş: “Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı.”

 

Ayrıca aynı kişi tarafından bu kararın ulusal bağımsızlık ve egemenlik ile ilişkilendirilmesi de Atatürk’e yapılmış en büyük hakaretlerden biridir!

 

Atatürk’ün koltuğunda oturan birisi, Atatürk’ün “tarihe ihanet ettiğini” savunuyor!

 

Bu nasıl bir yozlaşmadır!

 

Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır!

 

“Keşke Kurtuluş Savaşını Yunan kazansaydı” diyen zihniyetin savunucuları; ulusal egemenlik ve bağımsızlıktan bahsedemez!

 

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde Anadolu, emperyalist devletlerin sömürgesi olmaktan kurtulmuş, ulusal kurtuluş mücadelemiz çağının çok ilerisinde, dünyayı aydınlatan bir Cumhuriyet devrimi ile taçlanmıştır. Sevr Antlaşmasıyla bin bir parçaya bölünmüş, çağdışı bir din-tarım imparatorluğundan, yurttaşlığa dayalı çağdaş bir devlet kuran, egemenliği saraylardan alıp halka veren Atatürk’ü yok sayanların yanı İngiliz zırhlısıyla Avrupa’ya kaçan Vahdettin’in yanıdır!

 

Türkiye Cumhuriyeti anayasasını yerle bir ederek Türkiye’de sivil darbe yapan; tek adam rejimi altında kuvvetler ayrılığı ilkesini ortadan kaldıran; hak ve hürriyetleri rafa kaldıran; siyaseti, bürokrasiyi, eğitimi dinselleştirerek laiklik ilkesini fiilen yok eden AKP iktidarına karşı mücadele etmek her yurtseverin öncelikli görevidir.

 
Bu haber 1482 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum