Bergama esnafı ve vatandaşı kendine yakışanı yaptı

Bergama esnafı ve vatandaşı kendine yakışanı yaptı
15 Haziran 2020 - 13:20
Reklam
Bergama esnafı ve vatandaşı kendine yakışanı yaptı  



Bergama Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği, Bergama Sergiciler Odası ve Bergama Belediyesi işbirliği ile İhtiyaç sahipleri için ‘İhtiyacı Olan Askıdan Alsın” temasıyla kapalı pazaryerinde yeni bir uygulama başlatıldı. Eski bir Ahilik geleneği olan ‘Dua’ ile pazar açılışının yapılması ardından, ihtiyacı olan askından alsın kampanyasının da startı verildi. Açılışta konuşan Başkan Koştu, “Gönül köprüleri kurmaya ve paylaşmaya devam ediyoruz. Biz bize yeteriz Bergama” dedi.

Bergama Kapalı Pazaryeri’nde ilçenin en büyük pazarı olan ve Pazartesi Pazarı adı ile bilinen yaş sebze meyveden, şarküteri ve giyime iğneden ipliğe kadar hemen hemen her şeyin satıldığı pazarda bugün ayrı bir heyecan yaşanmaya başladı.

“HER PAZARTESİ DUALARLA AÇILIYOR”

Osmanlı döneminde her pazarın açılışında yapılan ve eski bir Ahilik geleneği olarak dimağlarda yer edinen “Dua“ ile pazarın açılışı Bergama’da yaşatılmaya devam ediyor. Bereketin artması, birlik ve beraberliğin perçinlenmesi için yapılan dua geleneğine bugün tarihi kent Bergama Pazarı’nda ayrı bir güzellik daha geldi.

“İHTİYACI OLAN ASKIDAN ALSIN”

Bundan böyle her Pazartesi Pazarı’nda, “İhtiyacı olan askıdan alsın” temasıyla hem pazarcı esnafı hem vatandaşlar ihtiyaç sahipleri için askıya gönüllerinden kopan ne ise onu satın alıp, asacaklar. İhtiyacı olan da buradan hiçbir ücret ödemeden neye ihtiyacı varsa alıp, evine götürebilecek.

Uygulamanın başlaması üzerine pazaryerinde bir tören düzenlendi. Törene Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, Bergama Yaş Sebze ve Meyve Üretici Birliği Koop. Baskanı Ahmet Üşenmez, Yardımcısı Erol Gökçen, Bergama Sergiciler Odası Başkanı Süleyman Türkoğlu, Lokantacılar Odası Başkanı Mustafa Kemal Bayraktar, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin ve pazarcı esnafı katıldı. Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Biz toplum olarak geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir milletin torunlarıyız. Bizim geleneklerimizde hep paylaşmak vardır. Paylaştıkça mutlu olan bir milletiz. Bugün başlattığımız ‘İhtiyacı Olan Askından Alsın’ uygulaması ile paylaşmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. İmkanı olanın vereceği ihtiyacı olanın alacağı pazaryerimizdeki bu uygulama ile biz bize yeteriz Bergama" dedi. 
 

Bu haber 1142 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum