BAŞKAN ÇAKIN SEÇİLMİŞ KADINLARLA YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN ÇAKIN SEÇİLMİŞ KADINLARLA YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ
08 Aralık 2021 - 17:14
BAŞKAN ÇAKIN SEÇİLMİŞ KADINLARLA YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Uşak Belediyesi 5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü nedeniyle seçilmiş kadınlara yemek programı düzenledi.

Uşak’taki seçilmiş kadınlarla bir araya gelen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kadınlarımıza birçok Avrupa ülkesinden daha önce bu hakkı tanıdığını belirtti. Başkan Çakın, farklı alanlardaki başarılarıyla gurur kaynağı olan Türk kadınının, ülkemizin hedeflerine ulaşması adına önemli katkılar sağladığını vurguladı.

ŞEHRİN SEÇİLMİŞ KADINLARI YEMEKTE BULUŞTU

Uşak Belediyesi ve ilçe belediyelerinde görev yapan meclis üyesi kadınların ve ilimizdeki kadın muhtarların katılım sağladığı etkinlik; dört yolda bulunan Uşak Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemek organizasyonuyla başladı. Yemekte konuşan Başkan Çakın, bu önemli hakkı kadınlarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Kadınlarımızın hayatın her alanında olduğu gibi vatanımıza ve milletimize hizmet noktasında da seçilerek çeşitli görevler üstlenmesinin son derece önem arz ettiğinin altını çizen Başkan Çakın, “Biz de bu önemli gün nedeniyle şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet eden değerli meclis üyelerimizle ve muhtarlarımızla bir araya gelmek istedik. Onların hem günlerini tebrik ettik hem de onlara Uşak’ımızda yapmış olduğumuz kadınlara yönelik faaliyetlerle ilgili bilgi verdik. Aynı zamanda önümüzdeki günlerde kentimizde hayata geçirmeyi düşündüğümüz projeleri de onlarla paylaştık ve ortak çalışmalar için istişarelerde bulunduk.” dedi.

ÇAKIN “KADINLARIMIZIN EMEKLERİ ÇOK DEĞERLİ”

Kadınlarımızın toplumda hem bir anne ve bir çalışan olmasının hem de sivil toplum kuruluşlarında ve siyasette böyle aktif görevlerde rol almasının çok önemli olduğunu ifade eden Çakın, “Kadınlarımızın aktif görevler yürütmesi gerçekten takdire şayan. Ben evlerinde ve iş yerlerinde emek harcadığı işlerin yanı sıra aynı zamanda topluma faydalı işler başarmak için belediye meclis üyeliği ve muhtarlık yapan kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Hepsine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezimizle ve üreten kadınlarımızın emeklerini değerlendireceğimiz Kadın Kooperatifimizle de seçilmiş kadınlarımızın çalışmalarını hep birlikte yürütmeyi, onlarla birlikte şehrimize ve kadınlarımıza güzel hizmetler yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

KADINLARDAN BAŞKAN ÇAKIN’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Yemekte konuşan Eşme AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Şefika Tosun; kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilen bu önemli günde kendilerini unutmadığı için Başkan Çakın’a teşekkürlerini sundu. “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bizlere seçilme hakkı verdiği için saygı ve minnetle anıyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımıza da kadına verdiği değerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuşan Tosun; “Bu toplantı vesilesiyle gördük ki buluşmalar bizler için çok faydalı. Bundan sonra da toplantıların ve istişarelerin sürmesi için kendi aramızda koordinasyon grupları oluşturduk. İnşallah bu buluşmaları devam ettireceğiz. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’a bu konuya vesile olduğu için çok teşekkür ediyoruz ve bu tip etkinliklerin devamını diliyoruz” dedi.

Yemek organizasyonunda söz alan ve böyle verimli bir toplantı düzenlediği için Başkan Çakın’a teşekkürlerini ileten İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Nurten Bakır, “Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha iyi yerlere gelmesi konusunda mütalaa ettik. İsteklerimizi ve dileklerimizi bildirme şansımız oldu. Güzel işlere vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Ulubey Belediyesi CHP Meclis Üyesi Müşerref Uysal ise böyle bir organizasyonda birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Başkanımıza bugünü bizim için düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinlik sayesinde İstek ve dileklerimizi kendisine iletme fırsatı bulduk. İnşallah daha güzel günler göreceğimize inanıyorum ve çok teşekkür ediyorum” açıklamalarına yer verdi.

Yemeğin ardından Başkan Çakın tarafından belediye meclis üyesi ve muhtar kadınlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

 
Bu haber 1189 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum