Yurt genelinde yağış bekleniyor

Yurt genelinde yağış bekleniyor
16 Mart 2021 - 09:55

Meteoroloji'nin hava tahminlerine göre bugün yurt genelinde yağış etkili olacak. Vatandaşlardan su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahminlerini açıkladı. Bugün ülke genelinde çok bulutlu, Şanlıurfa ve Mardin hariç yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların sabah ve öğle saatlerinde Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı, Hatay'ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde ise Aydın, Muğla ve Denizli ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

 

Yurt genelinde yağış bekleniyor

 

Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır. Çığ tehkilesine karşı vatandaşlardan dikkatli olmaları utarısı yapıldı.

Hava sıcaklığını ise iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

Yurt genelinde yağış bekleniyor

 

Kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ağaç devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

KAYNAK | TRT HABER


Bu haber 1370 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum