YILIN MESLEK HİZMET ÖDÜLÜ HALDUN DORMEN'E

YILIN MESLEK HİZMET ÖDÜLÜ HALDUN DORMEN'E
24 Ocak 2020 - 08:47
Reklam


Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Gökdere Rotary Kulübü yılın Meslek Hizmet Ödülü’nü Usta Tiyatrocu Haldun Dormen’e verdi. 92 yaşındaki duayen sanatçıya ödülünü “Kibarlık Budalası” oyunu sonrası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek ve Gökdere Rotary Kulübü Başkanı Hakan Turhan birlikte takdim etti.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Gökdere Rotary Kulübü bu yıl 18. Meslek Hizmet Ödülü’nü eğitmen, yönetmen, oyuncu, yazar, çevirmen kimliğiyle ömrünü sanata adamış olan ünlü sanatçı Haldun Dormen’e verdi.  Tiyatro ile ilk kez Galatasaray Lisesi’nde okuduğu yıllarda tanışan ve yaklaşık 70 yıldır sahnede olan Dormen 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı ödülünü aldı.

Gökdere Rotary Kulübü Başkanı Hakan Turhan Rotary Meslek Hizmet Ödülü’nün mesleğini icra ederken evrensel ahlak değerlerini en üst seviyede uygulayan ve çalışmalarıyla gelecek kuşaklara örnek olan kişilere verildiğini belirterek, “Haldun Dormen tiyatro dünyamızda tüm bu değerleri sonuna kadar gözetmiş, 70 yıldır tiyatronun her alanında yer alan çok önemli bir sanatçıdır. Sanat insanın, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin kendisini ifade edebildiği yegane alandır. Bence sanatçılar kültürler arasında en önemli bağı kuran ve insanlığın ortak dilini yaratan kişilerdir. Biz de bu yılın Meslek Hizmet Ödülünü bu ortak dili yaratan efsanevi sanatçımız Haldun Dormen’e kendisini uzun yıllar sahnede görmek dileğiyle takdim ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Usta sanatçıya ödülünü “Kibarlık Budalası” oyunu sonrası Federasyon Başkanı Fatih Akçiçek ve Gökdere Rotary Kulübü Başkanı Hakan Turhan birlikte takdim etti.

 
Bu haber 1672 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum