Yenimahalle zabıtası corona fırsatçılarına göz açtırmıyor

Yenimahalle zabıtası corona fırsatçılarına göz açtırmıyor
23 Mart 2020 - 11:11
*Yenimahalle zabıtası corona fırsatçılarına göz açtırmıyor

Yenimahalle Belediyesi Zabıta ekipleri vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Corona virüs gerekçe gösterilerek, bazı gıda ve hijyen ürünlerini fahiş fiyattan satanlara karşı harekete geçti.

Zabıta ekipleri korona virüsü bahane ederek fiyat artırımında bulunanlara karşı önlem almak amacıyla denetimlerini artırarak, marketlerde fiyat denetimi yaptı.

Olağanüstü artışlara denetim

Yenimahalle Belediyesi, dünyayı kasıp kavuran corona virüsü salgının ardından, oluşan panik havasında, aşırı fiyat artışları ile yurttaşları zor duruma sokan işletmelere göz açtırmamak içindenetimleri sıkılaştırdı.

İlçe genelinde perakende satışı yapan işletmeleri, özellikle de marketleri sıkı denetime tabi tutan ekipler vatandaşlardan gelen şikayetleri de anında değerlendiriyor. Denetimlerdevatandaşların yoğun talep gösterdiğiözellikle kolonya, sabun gibi hijyen ürünleriyle uzun ömürlü gıdaların bulunduğu rafları gezen ekipler, fiş ve fatura kontrolleri de yaptı.

Kasada çıkan fiyatla, etiket üzerindeki fiyatları karşılaştıran ekipler, denetimlerin süreceğini belirterek vatandaşların da fahiş fiyatla ürün satanları Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve zabıta karakollarına  bildirmeye devam etmelerini istedi.

 
Bu haber 1366 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum