*Yenimahalle'nin antrenörleri bilgi tazeledi

*Yenimahalle'nin antrenörleri bilgi tazeledi
30 Ocak 2019 - 12:05
*Yenimahalle’nin antrenörleri bilgi tazeledi

Yenimahallelilere 4 ayrı olimpik yüzme havuzuyla hizmet veren Yenimahalle Belediyesi, havuz personellerinin eğitimlerine de ara vermeden devam ediyor.

Antrenörlerine 3 aylık periyotlar ile cankurtaran eğitimi imkanı sunan belediye yetkilileri, Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi’nde görev yapan 15 antrenörüne yenileme eğitimi yaptırdı.

Yaptığımız iş spor değil meslek

Resif Dalış ve Cankurtaran Eğitim Merkezi sahibi, Eğitmen Ümit Can Kaya’nın verdiği eğitimlere katılan Yenimahalleli antrenörler, havuz içinde yaşanacak kazalara ilk müdahaleyi yapabilmek ve ambulans gelene kadar hayat kurtarabilmek için bilgilerini güncelledi. Bilgi ve birikimlerini genç antrenörlere aktaran Ümit Can Kaya “Öncelikle yaptığımız işin spor değil meslek olduğunun bilincinde olmalıyız” diye konuştu.

Teorik bilgi ve uygulamalı eğitimlerde antrenörler, suda boğulmalarda kazazedeye müdahale teknikleri, su içerisinde taşıma, itme, çekme, yaklaşma ile sudan çıkarma teknikleri, kurtarma ekipmanlarını tanıma ile ekipmanlarla müdahale ve sudan çıkarılan kazazedeye yapılması gereken ilk yardım müdahalesi konularında genel bir tekrar yaptı.

Vatandaşlarımız sağlığı ve güvenliği bizim için önemli

Belediye bünyesinde olimpik standartlarda 4 havuz olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “İnşallah önümüzdeki dönemde Ata mahallemize de bir havuz kazandıracağız. Vatandaşlarımızın zinde kalması, çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak, hijyenikşartlarda spora yönelmesi için açtığımız bu tesislerde can güvenliğinin de önlemini almak zorundayız. Havuzlarımızda profesyonel antrenörlerin yanı sıra 2’şer adet de cankurtaran bulunduruyoruz. Bu personellerimizin hizmet içi eğitimlerine de aralıksız devam ediyoruz.  Vatandaşlarımız sağlığı ve güvenliği bizim için en önemlisidir” dedi.

 
Bu haber 3468 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum