Yenimahalle'de dondurma mesaisi

Yenimahalle'de dondurma mesaisi
23 Temmuz 2020 - 11:10
*Yenimahalle’de dondurma mesaisi

*Dondurma satış ve imalatında sıkı denetim

Yenimahalle Belediyesi ilçedeki miniklerin vazgeçilmez yaz lezzeti dondurmayı mercek altına aldı. Zabıta ekipleri, yaz sıcaklarının artması sonucu tüketiminde büyük artış yaşanan dondurma ve buna bağlı pastane, imalat yerlerinde denetim yaptı.

Rengârenk, çeşit çeşit aromalarıyla pastane vitrinlerini süsleyen dondurma yaz kabusu olmasın diye yoğun mesai yapan ekipler, vatandaşların sağlıksız ve hijyenden uzak gıda ürünlerini tüketmelerini engellemek amacıyla pastane ve imalathaneleri didik didik etti.

Hijyen imalathanelerin olmazsa olmazı

Hijyenden uzak, sağlıksız üretim yapan işyerleri hakkında cezai işlem uygulayan belediye ekipleri, iş yerlerinde bulunması gereken evrak ve belgelerin kontrolünü de ihmal etmedi. Özellikle çocuklar tarafından çok tüketilen bir gıda ürünü olması dolayısıyla, dondurma üretim yerlerinde pandemi nedeniyle özellikle temizliğin olmazsa olmaz bir husus olduğunu belirten ekipler, pastanelerde ve dondurma satış yerlerinde maske, bone, eldiven, iş gömleği gibi hijyen için gerekli gereçlerin ve dezenfektan kullanılması zorunluluğunu iş yeri sahiplerine bildirdi. Temizlik kurallarına uyan iş yerlerine de gösterdikleri özveriden ötürü teşekkür eden ekipler, iş yeri sahiplerine hayırlı kazançlar diledi.

“Yenimahallelinin sağlığı için denetimler devam edecek”

Vatandaşların sağlığı için yapılan bu denetimlerin artarak devam edeceğini ifade eden Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar “Çocuklarımızın yediği yiyeceklerin sağlıklı ve hijyen kurallarına uyan mekanlarda üretilmesi için bu denetimleri gerçekleştiriyoruz. Vatandaşın sağlığı bizim önem verdiğimiz hususlardan biridir. Yapılan bu denetimler hem iş yerlerinin güvenilirliği hem de toplum sağlığı açısından üstünde durulması gereken bir konudur. Bu nedenle yaptığımız denetim çalışmaları sürekli olarak devam edecektir” dedi.

 
Bu haber 1383 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum