VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ'IN 24 TEMMUZ GAZETECİLİK VE BASIN BAYRAMI MESAJI

VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ'IN 24 TEMMUZ GAZETECİLİK VE BASIN BAYRAMI MESAJI
24 Temmuz 2020 - 09:54
VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ’IN 24 TEMMUZ GAZETECİLİK VE BASIN BAYRAMI MESAJI

24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmıştır. Haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olarak nitelendirebileceğimiz 24 Temmuz günü, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de, hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır.

Basının önem ve gerekliliğini 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde hep birlikte gördük. O gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını hem kitle iletişim araçlarından hem de sosyal medyadan halka aktaran basınımız kutsal bir görev icra etmiş oldu.

Basınımız koronavirüs (covid-19) pandemisi ile mücadele sürecinde de, halkımızı bilinçlendirmiş ve koronavirüs ile etkili mücadele etmemizde yadsınamaz bir rol üstlenmiştir.

 Zor şartlar altında dahi görevlerini en iyi şekilde özveri ile yerine getiren, ülkemizin menfaatlerini ve kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden, kişisel hak ve özgürlüklere, toplumsal değerlere saygılı, objektif bakış açısı ile son derece önemli bir görev üstlenen tüm basın mensuplarımıza teşekkür ederek, ‘24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 
Bu haber 1144 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum