Urla'dan Dubai ve İngiltere'ye Enginar Gönderiyor

Urla'dan Dubai ve İngiltere'ye Enginar Gönderiyor
23 Şubat 2021 - 11:05
Reklam
Enginar, onlarca faydası olan bir o kadar da lezzetli bir sebze. İzmir’in Urla ilçesinde yetişen sakız enginarları, başta İzmirliler olmak üzere tüm Türkiye’den ilgi görüyor.
45 yaşındaki enginar üreticisi İlker Çapacı, Urla’daki tarlalarında yetiştirdiği organik enginarları tüm Türkiye’ye kargoyla gönderiyor. Yurt içi ve yurt dışından yoğun siparişler aldıklarını söyleyen Çapacı, Dubai ve İngiltere’den bile sipariş alıyor. Urlalı üretici Çapacı’nın tarlasından direk olarak da enginar alınabiliyor.
Ürettikleri enginarlar hakkında bilgi veren Çapacı, “Ben kendimi bildim bileli çiftçilik ve manavlık yapıyorum. Enginar yetiştirmeye 15 yıl önce başladım. Doğal ve ilaçsız üretim yapıyoruz. Kalite ve hijyene önem veriyoruz. Sakız enginar çalışıyoruz. Urla’nın meşhur sakız enginar’ını yetiştiriyoruz.”
“Enginar artık çok gelişti. Tüm dünyaya yayıldı. Dünyada var olan enginar çeşitleri Türkiye’ye geldi. İtalyan, İspanyol, Amerikan, Kıbrıs Enginarı, Mısır Enginarı, Sakız Enginarı gibi birçok çeşidi var. Bunların içinde ülkemize ayak uydurmuş. İklim şartlarına uygun tek enginar çeşidi sakız enginarı diyebiliriz. Enginar’ın anavatanı Kıbrıs. Kıbrıs’tan 1500’lü, 1600’lü senelerde dünyaya yayılmış. Dünyaya yayılırken bulunduğu iklim şartlarına göre kendine kişilik kazanmış. Enginarın Urla’daki kişiliği dünyanın hiçbir yerinde yok. Farklı bir özellik oluşturmuş kendine” dedi.
DUBAİ VE İNGİLTERE’YE ENGİNAR GÖNDERDİK
Onlarca dönüm enginar yetiştiren Çapacı, “ Daha önce otellere de enginar veriyorduk. Pandemiden dolayı kapandığı için oteller şu anda yüzde 9O tavsiye üzerine satış yapıyoruz. Vakumlayıp kargo ile gönderiyoruz. Kargo ile yurdun her yanına enginar gönderiyoruz. Hatta Dubai ve İngiltere’ye kadar enginarlarımız gitti” şeklinde konuştu.
“Tarım o kadar gelişti ki Türkiye’nin sadece belli bir yerinde yetişen bir ürün artık iklim şartlarına, toprak ölçümlerine ve hava koşullarına göre kısa ve uzun olarak her yerde yetişebiliyor. Enginar’da 12 ay taze ve her yerde bulunabilir. Enginar’ın doğal şartları 15 derecede oluşmaya başlar. Enginar 7 aylık bir ürün. Dikiminden hasadın bitimine kadar toplam 7 ay sürüyor. 7 aylık bir ürünü 2 aya sıkıştırdığın zaman tabi ki doğal olmayan koşullarda da enginar oluşuyor. Enginar mevsimini bulmadan meyve vermez. Soğuk havada kendini kapatıp meyvesini koruyor enginar. Sıcak havada da yaprağını salıyor ve kökü kurumasın diye kökünü koruyan bir bitki enginar. Enginar 15 derece sıcaklığı bulduğu zaman meyve vermeye başlıyor.”
URLA ENGİNARI ÇOK LEZZETLİ
Çapacı, “Enginar’ın birçok faydası var. Enginarın kolesterol, kalp, karaciğer hastalıklarına faydalı olduğu biliniyor. Dolaşım ve sindirim sistemi düzenlemeye yardımcı olur. Kanı temizler, kötü kolesterolü düşürür iyi kolesterolü dengeler.  Kan basıncını düşürmeye yardımcıdır. Pandemide ciğerleri güçlendirmek için yeniliyor. Enginar ciğerlere iyi geliyor. Bizim Urla’da bacalı sanayi yok. Esinti çok fazla. Urla’daki boğaz sağlı sollu temiz hava sirkülasyonu sağladığı için yetiştirilen bitkilerde doğal oluyor. Karaciğer dostu enginarlar Urla’da çok lezzetli olarak yetişiyor. Enginar herkesin yemesi gereken bir sebze. Faydası oldukça fazla. Biz doğal ve hijyenik yetiştiriyoruz. Temiz bir şekilde evlere ulaştırıyoruz. İnsanlar afiyetle yiyebilirler” şeklinde konuştu.
Kendilerine ulaşmak isteyenlerin ve taze urla enginarı sevenlerin “urla_enginar_ilker” instagram adresinden ulaşabileceklerini söyleyen Çapacı, ayrıca 0541 6397806 numaralı whatsapp hattından da mesaj atarak sipariş verebileceklerini söyledi. İzmir’deki tüketicilerinde Urla’daki tarlalarına gelip direk tarladan ürünlerine ulaşabileceklerini söyleyen Çapacı, uzaktan siparişlerde enginarların sipariş geldiği gün bahçeden kesilerek taze taze ayıklanıp kargolandığını söyledi.
 
 
Bu haber 1400 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum