UMKE İZMİR TATBİKATI KINIK'TA YAPILDI

UMKE İZMİR TATBİKATI KINIK'TA YAPILDI
16 Ocak 2020 - 16:29
 


 

 Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri  (UMKE) İzmir Başkanlığınca her yıl yapılan 'Kış Şartlarında Temel Kampçılık, Afet ve Olağandışı durumlarda Hayatı İdame Ettirme ve Fizik Kondisyon Eğitimi ve Tatbikat Kampı' bu yıl 14 Ocak 2020  ile 16 Ocak  tarihleri arasında İzmir'in Kınık ilçesi Kocaömer Mahallesi'nin dağlık alanında bulunan piknik alanında yapıldı.





Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, kuzey ve güney kamu hastanelerine ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı 49 personel, 3 gün boyunca doğal şartlarda hayatı sürdürmeyi ve afet durumlarında hayat kurtarma konusunda tatbikatlar yaparak olası bir afette nasıl davranılması konusunda bilgilendirildiler. Kampın ilk gününde Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kampın 2. Günü olan 15.01.2020 günü Saat 19.00’da kamp alanını ziyaret edip UMKE kıyafetini giyerek UMKE ekiplerinin yaptığı kampı yerinde izledi 

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer  yaptığı açıklamada, "UMKE ekibini bir kez daha ilçemizde ağırlamaktan mutluyuz. Doğal afetlerin ne zaman geleceği belli değil. O yüzden ulusal kurtarma ekiplerinin bu tür tatbikatlarının ne derece önemli olduğunu 1995 yılında olan Dinar depreminde doktor olarak görev yaptığım için bilmekteyim. 2015 yılından beri İzmir UMKE kış tatbikatları ilçemizde yapılıyor. Bizler Kınık Belediye Başkanlığı olarak kampın yapılabilmesi için her türlü desteği sağlıyoruz" dedi. 


Bu haber 1349 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum