Ukrayna: Rusya 40 binden fazla askeri sınırda topladı

Ukrayna: Rusya 40 binden fazla askeri sınırda topladı
12 Nisan 2021 - 12:09

Gerginliğin sürdüğü doğu sınırında Rusya'nın 40 binden fazla askerinin bulunduğunu duyuran Ukrayna, Devlet Başkanı Zelenskiy'nin bölgedeki durumu Rus mevkidaşı Putin ile görüşmeyi talep ettiğini bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin sözcüsü Iuliia Mendel, Zelenskiy'nin ülkenin doğusunda yükselen tansiyona dair Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talep ettiğini ancak henüz yanıt alamadıklarını söyledi.

Mendel, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu sınırına 40 binden fazla, yine Kırım'a da 40 binden fazla asker yığdığını belirtti.

Ukraynalı sözcü, Zelenskiy'nin, Rusya'nın askeri yapılanması ile Donbas'taki artan şiddeti görüşmek üzere Paris'e gideceğini sözlerine ekledi.
 

Ukrayna-Rusya sınırında neler oluyor?

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti.

Rusya ise buna karşılık, sevkiyatın ülke sınırları içerisinde olduğunu ve kimse için tehdit oluşturmadığını bildirmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatından (AGİT) oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti


kaynak : TRT HABER
fotoğraf : Getty Images


Bu haber 672 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum