Türk Başkonsolosluk görevlisini şehit eden 4 terörist yakalandı
20 Temmuz 2019 - 16:43
Türk Başkonsolosluk görevlisini şehit eden 4 terörist yakalandı
Erbil Emniyet Müdürlüğünce, Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen 4 teröristin yakalandığı bildirildi.
Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan Osman Köse şehit olmuştu.
Erbil Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Erbil'deki saldırıya ilişkin 2 gün önce kimlik bilgileri yayımlanan Mazlum Dağ'ın güvenlik güçlerince yakalandığı ifade edildi.
Açıklamada, Dağ'ın yanı sıra olayla bağlantısı olan 3 kişinin daha yakalandığı belirtilirken, söz konusu diğer 3 kişi hakkında detaylı bilgi verilmedi.
Edinilen bilgiye göre, Erbil Emniyet Müdürlüğü, kısa bir süre sonra Mahmur bağlantıları tespit edilen teröristlerin görüntülü ifadelerini basınla paylaşacak.
Terörist Mazlum Dağ kimdir?

Hain saldırıyı gerçekleştiren saldırganın 1992 Diyarbakır doğumlu "Mazlum Dağ" olduğu tespit edilmişti.
Dağ'ın 2015'te Habur Sınır Kapısı'ndan çıkarak terör örgütüne katıldığı belirlendi. Terörist, bu tarihten itibaren Türkiye'ye giremedi.
Terörist, Irak'ta ikametgah belgesi alarak çeşitli kafelerde çalıştı, çalıştığı yere giden Türk müşterilerin masalarına yaklaşarak istihbarat toplamaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında.
Teröristin 13 kardeşinden birinin HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ olduğu tespit edildi.
Mazlum Dağ'ın iki kardeşi de kendisi gibi PKK'lı.Kardeşlerden İbrahim Dağ "İsyan" kod adıyla, Lütfi Dağ ise "Numan" kod adıyla örgütün kanlı emellerine hizmet ediyor.
Bu haber 1687 defa okunmuştur.







YORUMLAR