Tunç Soyer Efes Selçuk ve Seferihisar'ı ziyaret etti  

Tunç Soyer Efes Selçuk ve Seferihisar'ı ziyaret etti  
28 Şubat 2020 - 09:00
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Efes Selçuk ve Seferihisar muhtarlarıyla bir araya geldi. Tunç Soyer muhtarların taleplerini dinledi, bu ilçelerde yürütülecek çalışmalara ilişkin bilgi verdi.  

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, merkez dışındaki ilçelerin muhtarlarıyla buluşmaya devam ediyor. Tunç Soyer bugün Efes Selçuk ve Seferihisar muhtarlarıyla bir araya geldi.

 

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in ev sahipliğinde Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda Soyer, manda yetiştiriciliğini bu coğrafyada yeniden canlandıracaklarını, kırsalda yaşayan vatandaşlara gelir kaynağı yaratacaklarını söyledi. Manda sütünü, manda sütünden üretilen ürünlerin hepsini satın alacaklarını belirten Soyer, "Üreticilerimiz ürettikçe kazanacak. Bu Türkiye'de giderek can çekişen tarım politikalarına karşı başka bir tarımın mümkün olduğunu göstermek için attığımız,  küçük gibi görünse de değerli bir adım. Menemen ve Bergama'ya da taşıyacağımız bu proje Türkiye'ye  örnek olacak" dedi.

 

Masal Evi'ni ziyaret etti

Soyer daha sonra Seferihisar’a geçti. Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde hizmete aldığı Masal Evi'ndeki çocukları ziyaret eden Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’le makamında sohbet etti.

 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in ev sahipliğinde Teos Yazarlar Evi'nde Seferihisarlı muhtarlarla bir araya gelen Soyer, İzmir'de ilk defa Seferihisar'da başlattıkları İZTAŞIT uygulamasının Türkiye'de bir ilk olduğunu ve bu uygulamayı İzmir’in diğer ilçelerine de yayacaklarını belirtti. Soyer, Sığacık sahilinin yeniden düzenlenmesi için de talimat verdi.

 

Her iki ilçede yapılan toplantıda da mezarlık duvarlarının yapılması, asfalt dökülmesi, kilit parke taşı döşenmesi, kanal ve derelerin ıslah edilmesi, halı sahaların ve oyun parklarının açılması talepleri öne çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu taleplere ilişkin hızlıca çalışma yürüteceklerini söyledi.

 
Bu haber 1413 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum