Trump bazı ülkelere seyahat yasağını kaldırdı

Trump bazı ülkelere seyahat yasağını kaldırdı
19 Ocak 2021 - 09:50

ABD Başkanı Trump, Şengen bölgesi, İngiltere, İrlanda ve Brezilya'ya koronavirüsten dolayı seyahat yasağını kaldırma kararı aldı. Biden yönetimi ise böyle bir kararının olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Şengen bölgesinde yer alan Avrupa ülkelerinin yanı sıra, İngiltere ve Brezilya'dan ülkeye seyahat eden yabancılara getirilen seyahat yasaklarına ilişkin yeni bir karar aldı.

Bu ülkelere uygulanan yasağın kaldırılmasına dair genelge imzaladı.

Genelgeyle birlikte kararın 26 Ocak'tan itibaren geçerli olacağı, yolculardan negatif test sonucu isteneceği belirtildi.

Biden: Seyahat yasakları devam edecek

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, Trump'ın bazı Avrupa ülkeleri ve Brezilya'ya yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan seyahat yasağını kaldırma kararına karşı çıkarak, söz konusu yasakları kendi yönetiminin sürdüreceğini açıkladı. 

Biden'ın Beyaz Saray Sözcülüğüne seçtiği Jen Psaki Twitter hesabından, "Sağlık ekibinin tavsiyesi doğrultusunda yönetimin söz konusu (seyahat) kısıtlamaları 26 Ocak'ta kaldırma gibi bir niyeti yok, aksine COVID-19'un yayılmasını önlemek için uluslararası seyahat konusundaki halk sağlığı önlemlerini artırmayı planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Bu haber 1076 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum