Trabzonspor'da ilk hedef Şampiyonlar Lig bileti almak

Trabzonspor'da ilk hedef Şampiyonlar Lig bileti almak
22 Temmuz 2020 - 15:44

Yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluktan olan Trabzonspor’da bitime bir hafta kala ikincilik koltuğu da tehlikeye girdi. Bordo-mavililer, Kayserispor maçını kazanarak Şampiyonlar Ligi bileti alıp Ziraat Türkiye Kupası finaline çıkmayı hedefliyor.



Süper Lig’de koronavirüs salgını öncesi zirvede yer alan Trabzonspor, pandemi nedeniyle verilen aranın ardından çıktığı 7 maçta yaşadığı 12 puan kaybıyla şampiyonluğu Başakşehir’e kaptırdı.

 
Hüseyin Çimşir'den veda mesajı

 

7 maçlık periyodun 5’inde puan kaybeden bordo-mavililer, kayıpların tamamını da önde götürdüğü maçlarda yaşarken, kötü gidişat sonrası teknik direktör Hüseyin Çimşir ile yollar ayrıldı.

Pandemi Trabzonspor’a yaramadı

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun bitimine bir hafta kala Başakşehir ile verdiği zirve yarışında şampiyonluğa havlu atan Trabzonspor, koronavirüs sonrası hedeflerinin uzağında kaldı.

 
Trabzonspor'da Hüseyin Çimşir dönemi sona erdi

 

Salgın öncesi ligde zirvede yer alan ve şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilen bordo-mavili kulüp en büyük hedefinden koparken, morallerin bozuk olduğu süreçte Kayserispor maçını kazanarak Şampiyonlar Lig’i bileti alıp, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Aytemiz Alanyaspor karşısına daha diri ve moralli çıkmayı hedefliyor.

Yeri sağlam değil

Süper Lig’de üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluktan olan Trabzonspor’da bitime bir hafta kala ikincilik koltuğu da tehlikede.

Yaşanan puan kayıpları sonrası morallerin bozulduğu bordo-mavililerde, Sivasspor ile arasındaki puan farkı 2’ye indi.

 
Trabzonspor’da teknik direktör için 4 aday

 

Ligin 34. haftasında Sivasspor Göztepe’yi yener, Trabzonspor ise Kayserispor deplasmanında kaybederse, bordo-mavililer ikincilik koltuğundan da olacak. Karadeniz temsilcisi buradan alacağı puan yada puanlarla Şampiyonlar Ligi bileti alabilecek.

Artık hedef 1+1 kupa

Ziraat Türkiye Kupası finalinde 29 Temmuz Çarşamba günü Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bu maçı kazanması durumunda sezonu 1 kupa ile tamamlayacak ve gelecek sezon öncesi TFF Süper Kupa’da mücadele etmeye hak kazanmış olacak.
Bu haber 1520 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum