SİYASETTE İSTİFALAR TRANSFERLER DÖNEMİ BAŞLADI PEKİ KİM ZÜBÜK?    HABER: AZİZ TEKİN

SİYASETTE İSTİFALAR TRANSFERLER DÖNEMİ BAŞLADI PEKİ KİM ZÜBÜK?    HABER: AZİZ TEKİN

SİYASETTE İSTİFALAR TRANSFERLER DÖNEMİ BAŞLADI PEKİ KİM ZÜBÜK?    HABER: AZİZ TEKİN
09 Ağustos 2022 - 12:23 - Güncelleme: 09 Ağustos 2022 - 14:49
SİYASETTE İSTİFALAR TRANSFERLER DÖNEMİ BAŞLADI
PEKİ KİM ZÜBÜK?    HABER: AZİZ TEKİN
SİYASİ PARTİLERDEKİ İSTİFALAR: Tüm siyasi partilerin ortak kaygısı seçilip istifa edenler oluyor bu kaygı gerek iktidarda ve diğer tüm partilerde beklenmeyen bir durum olarak nitelendiriliyor. Hatta bununla ilgili TBMM de gündeme bile gelmişti hatta öneriler bile verilmişti. TBMM VE İSTİFALAR 
TÜRK SİYASETİNİN REKORTMEN İSTİFACISI: Türk siyasetinde 1 ay içerisinde üç defa parti değiştirmesiyle ile yerini alan 20. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Kubilay Uygun, 23 Temmuz 2016’da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetmişti.
KUBİLAY UYGUN KİMDİR? (Türk siyasetçi)
Lise mezundur. Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Üyeliği, Yerel Televizyon Sahipliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Serbest Tüccarlık, 20. Dönem Afyonkarahisar Milletvekilliği yaptı.
20. Dönem’de çok kısa süreli parti değiştirmeleri nedeniyle etik tartışmalara neden oldu. DSP’den milletvekili olarak seçildi ancak bir dönem içerisinde ANAP, DYP, MHP ve DSP partilerinin rozetlerini yakasına taktı.
Uygun, DSP ile DYP arasında gidip geldikten sonra MHP’ye geçip 20 gün sonra oradan da ayrıldı. RP dışındaki tüm partileri dolaşan Uygun’un politik yaşamı hep transferlerle dolu:
DYP Sincanlı İlçe Başkanlığı’nın kuruluşu 1983
DYP İl Genel Meclisi üyeliği 1984
ANAP Sincanlı İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Genel Meclisi üyeliği 1989
CHP Sincanlı Belediye Başkan adayı 1994
DSP Afyon milletvekili 24.12.1995
DYP’ye geçiş 3.7.1996
DSP’ye dönüş 6.7.1996
Yeniden DYP 30.7.1996
MHP’ye geçiş 27.6.1997
MHP’den istifa 19.7.1997
ZÜBÜK: Zübük ya da tam adıyla Zübük - Kağnı Gölgesindeki İt, Aziz Nesin'in romanlarından biridir. 1980 yılında Kemal Sunal'ın başrolde oynadığı Zübük filminin senaryosu kitapta uyarlanmıştır.
Zübük nedir?
Zübük; Halk arasında kendi çıkarları için her yolu mübah sayan kişi için kullanılan bir deyimdir. Kısaca menfaatçi, çıkarcı anlamlarında kullanılır.
Zübük isminde bir kitap, bir sinema filmi ve tiyatro oyunları bulunmaktadır.
Zübük kelimesi nereden gelmektedir?
Zübük kelimesi, Zeybek sözcüğünden ses benzeşimiyle, Aziz Nesin tarafından yaratılmış bir sözcüktür.
Zübük isimli kitap
Zübük isimli kitap Aziz Nesin tarafından yazılarak 1961 tarihinde basılmıştır. 280 sayfalık roman türünde olan bu eserde  Türkiye'de siyasetin ve siyasetçilerin yükseliş öyküleri yoğun bir karamizah diliyle anlatılmıştır.
Zübük isimli kitabın konusu
Zübükzade İbram'ın halkı kandırmasına rağmen önce belediye başkanı, sonra milletvekili seçilmesi, hiçbir vaadini tutmamasına karşın desteklenen adam olması kitabın konusudur.
Zübük isimli film
Aziz Nesinin Zübük isimli kitabından sinemaya uyarlanmış yönetmenliğini Kartal Tibet'in, senaristliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1980 yapımı filmin adıdır. Filmde Türkiye siyasi yapısındaki çarpık karakterler anlatılmaktadır. Filmde Zübükzade rolünü Kemal Sunal oynamıştır. Filmin çekimleri Kırklareli'nin Vize ilçesi ile Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilmiştir.
Film toplam 89 dakikadır. Filmin görüntü yönetmenliğini "Çetin Gürtop", Kurgusunu ise "Mevlüt Ekinci" yapmıştır.
SİYASETİN İSTİFALARI VE TRANSFERLERİ
Siyasette Milletvekili transferi tartışmaları: Demokrasiye zarar mı yarar mı? Seçil vekil ol sonra istifa et başka partiye oda olmadı bir başka partiye oda olmadı siyasi parti kur.
MEHMET ALİ ÇELEBİ: Siyasetteki en son istifası konuşulanlardan biri de Eski CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi
CHP'den istifa eden daha sonra Memleket Partisi'ne katılan ve geçen aylarda Memleket Partisi'nden de ayrılan Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılacağı iddia edilmişti.
Son dönemde yaptığı çıkışlarla gündem olan Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi yeni bir açıklama yaptı.
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çelebi, bağımsız olarak milletvekilliği yapmaya devam edeceğini ifade etti.
Mehmet Ali Çelebi Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;
"Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim. Söylediklerimin arkasındayım. Çok ciddi Egemenlik Mücadelesi veriyoruz. FETÖ-PKK mücadelesi kararlılıkla devam etmeli. Cumhur, bu konularda tutarlı. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Var olsun Yüce Türk Milleti!”
Çelebi açıklamasının devamında, "Benim ağzımdan çıkmış herhangi bir beyanı duymadan bu süreçte hakaret eden, linç eden, aileme küfreden kendini bilmezlerle yargı önünde hesaplaşacağız. Ben Silivri’de neredeysem hala ordayım, sorgulanması gerekenler bugün FETÖ ve PKK ile işbirliği yapanlardır" dedi.
Bana göre Vekil Çelebi yanlış üstüne yanlış yaparak tepkileri üzerine çekti
Siyasette İstifalar önümüzdeki süreçte devam edecek gibi
CHP DEN İSTİFA EDENLER
Hatırladığım kadar CHP’den seçilip istifa edenler kimler denildiğinde Tarih de istifasıyla anılacak isimler kimler? işte hatırlaya bildiklerim.
EŞREF ERDEM: CHP Eski Genel Sekreterlik yapmış bir isim Eşref Erdem 2010 referandumuna “ evet” diyeceğim, diyerek AK Parti’nin yanında olmuştu.
EMİNE ÜLKER TARHAN: CHP Eski Milletvekili CHP’den İstifa Edip Anadolu Partisini kurmuştu. Sonradan siyasete nokta koymuş bir isimdi.
SÜHEYL BATUM: CHP’de Genel sekreterlik yapmış bir isim Oda Ayrılanlar arasında yer almıştı.
MUHARREM İNCE: Cumhurbaşkanı adayı ve Yalova Milletvekiliydi. CHP Genel Başkan Adayı oldu kazanamadı CHP’den İstifa etti Memleket Partisi’ni kurdu.
GAYE USLUER: CHP 25. ve 26. Dönem Eskişehir Milletvekili USLUER CHP’den istifa eden isimler arasında yer aldı.
SAVCI SAYAN: Deniz Baykal’ın kan kası CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye katılan isim SAYAN Ağrı’dan Belediye Başkanı seçildi.
AYTUN ÇIRAY: CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray istifa etti. Çıray yaptığı yazılı açıklamada Meral Akşener'in kuracağı partide yer alacağını açıklamıştı ve İYİ Parti’de siyaset yapmakta
ERTUĞRUL GÜNAY: CHP’den istifa edenler arasında GÜNAY Ak Parti’de Kültür Bakanlığı görevini üstlendi.
BİRGÜL AYMAN GÜLER: Geçmişte CHP’den İstifa eden vekiller arasında yer alan isim oldu.
AYKUT ERDOĞDU: CHP İstanbul Milletvekili ERDOĞDU’da istifa eden vekiller arasında yer aldı.
TUBA TORUN: CHP Ydk Yüksek Disiplin kurulu üyesi TORUN’da İstifa edenler arasında yer aldı.
HÜSEYİN AVNİ AKSOY: CHP Karabük milletvekili AKSOY’da CHP’den istifa edenler arasında yer aldı.
ÖZCAN ÖZEL: CHP Yalova Milletvekili Özel’de CHP’den istifa edenler arasında yer alan isimlerden biri oldu.
SERA KADIGİL: CHP İstanbul Milletvekili KADIGİL CHP’den istifa ederek Türkiye İşçi Partisine katılan isim oldu.
TEOMAN SANCAR: CHP Denizli Milletvekili SANCAR’da CHP’den istifa edenler arasında yer almıştı.
PEKİ KİM ZÜBÜK: İstifalar her partide yaşanıyor yaşanmaya devam ediyor bunlar gayet doğal fakat birden fazla siyasi partiyle flört etmek uyanıklık cambazlık sayılmıyor mu? Bana göre gerçek ZÜBÜK birden fazla flört edendir. Seçmene ayıp olmuyor mu?
İSTİFALAR İÇİN YASA ÇIKMALI: TBMM’de istifaların önüne geçilmesi için şu yasa bence en uygunu; Bir milletvekili partisinden seçilmiş o partiye gönül veren seçmen tarafından seçilmiş kişilerin Vekillikleri de düşürülmesi en doğru karar olur. Demokrasi Nerede diyeceksiniz? O zaman vekil adayı olurken aday olacağı partiyi başından çok iyi seçmeli doğruya doğru kalın sağlıcakla…




 
Bu haber 10798 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 4 Yorum