SİNCAN'DA YARIM ELMA HAYIR ÇARŞISI HİZMETE GİRDİ

SİNCAN'DA YARIM ELMA HAYIR ÇARŞISI HİZMETE GİRDİ
22 Eylül 2020 - 10:14
SİNCAN’DA YARIM ELMA HAYIR ÇARŞISI HİZMETE GİRDİ



YARIM ELMA HAYIR ÇARŞISI ÖĞRENCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ



Her koşulda ihtiyaç sahibi vatandaşlara kol kanat gererek adeta bir gönül köprüsü inşa eden Sincan Belediyesi,  Yarım Elma Hayır Çarşısı’nı hizmete açtı.  Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte çarşıdan ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim, kırtasiye ve ayakkabı yardımında bulunuldu.

İlk ders zili çaldı. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında yüz yüze eğitim başladı.

Sincan Belediyesi, “Yarım Elma Hayır Çarşısı”nı hizmete açarak gönüllere dokundu. Çarşıda ihtiyaç sahibi öğrenciler tespit edilerek giyim, kırtasiye ve ayakkabı yardımında bulunuldu.

Hayır çarşısında koronavirüs tedbirlerine uyuldu. Veliler, öğrenciler ve görevliler maske taktı, sosyal mesafe kuralına riayet edildi.

Ücretsiz Alışverişten Kimler Faydalanıyor?

Yıl içerisinde Sincan Belediyesine müracaat etmiş, muhtaçlık durumları tespit edilmiş ve sosyal destek kartı bulunmayan aileler tespit ediliyor. Ardından ihtiyaç listesi oluşturularak aileler çarşıya yönlendiriliyor. Yeni başvurular e-devlet üzerinden alınıyor.

 “Desteklerimiz Devam Edecek”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, ilçe genelinde yardımların artarak devam ettiğinin altını çizdi. Sıcak yemek ve koli yardımının ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden Başkan Ercan, “Sincan Belediyesi olarak Yarım Elma Hayır Çarşımızda ihtiyaç sahibi çocuklarımıza giyim, kırtasiye ve ayakkabı yardımında bulunduk. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize ve eğitime her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu haber 1097 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum