SİNCAN'DA İKİ "AÇIK HAVA KÜTÜPHANESİ" HİZMETE GİRDİ

SİNCAN'DA İKİ "AÇIK HAVA KÜTÜPHANESİ" HİZMETE GİRDİ
08 Eylül 2020 - 15:16
SİNCAN’DA İKİ “AÇIK HAVA KÜTÜPHANESİ” HİZMETE GİRDİ



SİNCAN’DA KİTAPSEVERLER AÇIK HAVADA KİTAP OKUYABİLECEK

Çocukların ve gençlerin uğrak mekanlarından olan millet kıraathaneleri sayısını 4’e çıkararak ilçe genelinde adete okuma seferberliği başlatan Sincan Belediyesi, iki Açık Hava Kütüphanesi’ni hizmete açtı. Abdurrahim Karakoç Millet Kıraathanesi ile Sincan Halk Kütüphanesi ve Millet Kıraathanesi’nin bahçeleri kütüphaneye dönüştürüldü. Kitapseverler buralarda temiz hava ve huzurlu bir ortamda kitap okumanın keyfine varabilecek.

Sincan Belediyesi örnek bir projeyle daha gönülleri fethetti. Gençlere ve çocuklara yönelik her projenin destekçisi olan Sincan Belediyesi, kitap okuma alışkanlığının artırılması amacıyla kütüphaneler şehri Sincan’a iki “Açık Hava Kütüphanesi” kazandırdı.

Sincan Belediyesi koronavirüs salgınıyla birlikte dijital ortama taşıdığı kültür, sanat ve eğitim faaliyetleriyle binlerce kişiye ulaşıyor. Eğitim videolarından seminerlere, tiyatro etkinliklerinden sohbetlere kadar birçok etkinlik ekultur.sincan.bel.tr adresinden yayınlanmaya devam ediyor.

Sayısı 4’e ulaşan millet kıraathaneleri hizmetlerine devam ediyor. Kıraathaneler randevu usulü ile vatandaşları kabul ediyor, her fırsatta titizlikle dezenfekte işlemleri yapılıyor. Kitap dostları kıraathanelerde sosyal mesafe kurallarına uyarak rahatlıkla kitap okuyup ders çalışabiliyor. Beşinci kıraathane için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Sincan Belediyesi yeni projesi olan iki adet “Açık Hava Kütüphanesi”ni hizmete açtı.

Açık Havada Kitap Okuma Keyfi

Pandemi sürecinde kapalı ortamlarda bulunmak istemeyen vatandaşlar Açık Hava Kütüphanelerinde kitap okumanın hazzını yaşayabiliyor. Abdurrrahim Karakoç Millet Kıraathanesi ile Sincan Halk Kütüphanesi ve Millet Kıraathanesi’nin bahçeleri, Açık Hava Kütüphanesi’ne dönüştürüldü. Buraları tercih eden vatandaşlar, binlerce kitap arasında istediğini seçerek kitap okuma keyfi yaşayabiliyor. Kütüphaneler tıpkı kıraathaneler gibi sabah 10.00’da açılıyor, akşam 22.00’a kadar hizmet veriyor.

Sincanımıza Farklı Bir Nefes Getirdi

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan hizmete giren Açık Hava Kütüphanelerinin hayırlı olmasını diledi. Başkan Ercan; “Okuyan, araştıran bir nesil yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlk millet kıraathanemizi 2018 yılında Sincanımıza kazandırdığımızda çok güzel geri dönüşler aldık. Gençlerimiz, çocuklarımız kıraathanelerimizi kitap okumak, ders çalışmak için doldurdu. 4 kıraathanemiz Sincanımızda hizmet veriyor, yenisi için de çalışmalarımız devam ediyor. Hizmete açılan Açık Hava Kütüphanelerimiz Sincanımıza farklı bir renk, farklı bir nefes getirdi. Tıpkı tüm kıraathanelerimizde olduğu gibi kütüphanelerimizi de dileyen herkes ziyaret edebilir, kitabını okuyabilir, fikir alışverişinde bulunabilir.” ifadelerini kullandı.

 

 
Bu haber 1098 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum