ŞEHZADELER BELEDİYESİ ESNAFA RAHAT NEFES ALDIRACAK

ŞEHZADELER BELEDİYESİ ESNAFA RAHAT NEFES ALDIRACAK
17 Haziran 2020 - 12:27
ŞEHZADELER BELEDİYESİ ESNAFA RAHAT NEFES ALDIRACAK

İŞGALİYEDE % 50 İNDİRİM, KİRADA ERTELEME

 

Şehzadeler Belediyesi, koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren esnaf ve belediye kiracılarına rahat nefes aldıracak önemli kararlara imza attı. Belediyeye işgaliye ödeyen esnaflar için 1 Haziran - 31 Aralık 2020 tarihlerini kapsayan dönemde işgaliye bedellerinde % 50 indirim yapılırken; belediyenin kiracısı olan ve pandemi sürecinde işyeri kapatılan esnaflar kapalı kaldıkları süre için kira ödemeyecek.  Belediye, kiracılarına Nisan, Mayıs ve Haziran ayı kiralarını erteleme imkanı da tanıdı.

 

Şehzadeler Belediyesi’nin Haziran Meclis Toplantısı’nda koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren esnaflar için can suyu olacak kararlara imza atıldı. İşgaliyelerde % 50 indirim kararı alınırken; belediye kiracılarına kira bedellerini faizsiz olarak erteleme imkanı sunuldu.

 

İŞGALİYEDE % 50 İNDİRİM

Şehzadeler Belediyesi Meclisi’nde alınan karara göre; 1 Haziran- 31 Aralık 2020 tarihleri arasında işgaliye talebinde bulunan işletmelere içinde bulundukları ekonomik sıkıntının hafifletilmesi için işgaliye bedellerinin yarısı oranında indirim yapılacak.  Bu haktan yararlanmak isteyen işletmelerin eski borçlarını ödemiş olması şartı aranacak. Öte yandan işletmeler Zabıta Müdürlüğü’nün izin verdiği alanlara ve alanların müsaitlik durumuna göre masa atabilecek. Aynı zamanda bu işletmeler koronavirüs tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgelere uygun olarak işletmelerinde gerekli her türlü önlemi alacak.

 

BELEDİYE KİRACILARINA KOLAYLIK

Şehzadeler Belediye Meclisi, belediye kiracısı olan esnaflar için de önemli kararlar aldı. Belediye kiracısı olup, pandemi sürecinde işyeri alınan tedbirler kapsamında kapatılan esnaflar,  kapalı oldukları günler için kira ödemeyecek. Belediye mülkiyetindeki veya tasarrufundaki taşınmazlarda kiracı olan esnaflar için ayrıca Nisan, Mayıs ve Haziran ayı kiralarını erteleme imkanı da sunuldu.  Kira erteleme hakkından yaralanmak isteyen esnaflardan, ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar (3 ay) aylık eşit taksitler halinde herhangi bir gecikme zammı ya da faiz uygulanmadan kira bedelleri tahsil edilecek.

 
Bu haber 1033 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum