Seçim bitti, bayram geçti, işçilerin mağduriyeti sürüyor

Seçim bitti, bayram geçti, işçilerin mağduriyeti sürüyor
24 Nisan 2024 - 10:49

Seçim bitti, bayram geçti, işçilerin mağduriyeti sürüyor

Buca Belediyesi temizlik, fen işleri, park ve bahçeler işçileri olmak üzere tüm çalışanların ücret, fazla mesai ücretleri ve gıda kartı ödemelerinde yaşanan sorunlara işçiler tepkili.

Kenan ÇETİN
İzmir

Yerel seçimlerin üzerinden haftalar geçmesine rağmen Buca Belediyesi işçilerinin seçim sonrasına ötelenen ücret sorunları devam ediyor. Başta temizlik, fen işleri, park ve bahçeler işçileri olmak üzere tüm çalışanların ücret, fazla mesai ücretleri ve gıda kartı ödemelerinde yaşanan sorunlara işçiler tepkili.

Buca Belediyesinde şubat ayı ücretiyle birlikte ödenmesi gereken gıda kartı ödemesi, gecikerek yapılan ücret ödemeleriyle birlikte eksik olarak yatırıldı. İşçiler her ayın 10’u ila 20’si arasında yapılması gereken aylık ücret, fazla mesai ücreti ve gıda kartı ödemelerinin ödeme süresinin son gününde yapıldığını, bazı işçilerin hesaplarına 5-6 bin lira eksik olarak yatırıldığını ifade etti. Belediye işçileri çalışma süreleri henüz 1.5 seneyi aşmayan işçilere ise hiçbir ödeme yapılmadığını söyledi.

"BAYRAMDA EVE MİSAFİR ÇAĞIRAMADIK"

Bayramı parasız geçirdiklerini söyleyen bir işçi, “Ben evliyim ve 2 çocuğum var. Eşime, çocuğuma ihtiyaçlarını alamadım. Alan arkadaşlar da kredi kartlarında limitleri varsa borçlanarak aldılar” dedi.

Bir başka işçi de hem hayat pahalılığından hem de ücretlerin ödenmemesinden dolayı bayramı buruk geçirdiklerini belirterek, “Biz bu bayramda evimize arkadaşlarımızı, yakınlarımızı dahi davet edemedik. Çünkü buna harcayacak paramız yoktu” dedi.

"EV SAHİBİ EVDEN ÇIK DİYOR"

58 yaşındaki 16 yıllık bir temizlik işçisi de evinin kirasını ayın 10’unda ev sahibine ödemek zorunda olduğunu söyleyerek, “Şu an ev kiram 5 bin lira. Kirayı, maaşlarımız zamanında ödenmeyince ödemem mümkün olmuyor. Ev sahibi de ‘Kirayı geç ödeyeceksen evden çık’ diyor. Ben evden çıksam en az 15 bin liraya ev bulabilirim. Yeni evin kirası, depozitosu, boya badanası, taşınması 55-60 bin liraya mal olur” diye konuştu.

Alacaklarının seçim sonrası ödeneceğine ilişkin söz aldıklarını hatırlatan işçiler, şimdi de para olmadığına dair söylentiler yayıldığını belirterek duruma tepki gösteriyor.
KAYNAK: evrensel.net


Bu haber 746 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum