Rektör Budak EÜTF Akademik Kuruluna katıldı

Rektör Budak EÜTF Akademik Kuruluna katıldı
09 Aralık 2021 - 08:52
Rektör Budak, EÜTF Akademik Kuruluna katıldı

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin (EÜTF) 2021 yılı son Genel Akademik Kurul Toplantısında, öğretim elemanlarıyla bir araya gelen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sağlıkta dijitalleşme ve uluslararasılaşma konularında özel olarak çalışmalar yürüttüklerini dile getirip, “Yeni dönemde yapılacak çok şey var. Hocalarımız çok değerli ve donanımlı bu bilgi birikimiyle Ege Üniversitesi olarak çok iyi noktalarda olacağımıza inanıyorum” dedi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021 yılı Genel Akademik Kurul Toplantısı Muhittin Erel Amfisinde düzenlendi. Akademik kurula, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, dekanlık ve başhekimlik yönetimi, bölüm ve anabilim dalı başkanları ile öğretim elemanları katıldı. 4 yıllık yeni bir döneme başladıklarını hatırlatan Rektör Budak, “Bu vesileyle geçen 4 yıllık performansımızı takdir ederek tekrar atamasından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanımız Erol Özvar’a teşekkür ediyorum. Yeni dönemde yapılacak çok şey var. Tıp fakültemiz ve üniversitemizde yol haritamız her zaman ortak akılla belirlendi. Bunu sadece sözde değil projelerimizle de ortaya koyduk. Tüm öğretim elemanlarımız ve çalışanlarımızın fikirlerini aldık” diye konuştu.
TAM AKREDİTASYON ALAN İLK ÜNİVERSİTE
EÜ’de yürüttükleri çalışma ve projelerin dokümantasyonunu da yaparak, akreditasyon başvurusunda bulunduklarını dile getiren Rektör Budak, değerlendirmeye alınan 11 üniversite arasından EÜ’nün tam akreditasyon alan ilk üniversite olduğunu vurguladı. EÜ’nün akademik ve idari işleyişinin ulusal ve uluslararası standartlara uygun örnek bir işleyiş sistemi olduğunu belirten Rektör Budak, “Geçen dönemde birlikte nasıl başarılara imza attıysak bu dönemde de yine birlikte başarılara imza atacağız. Tıp fakültesindeki tüm anabilim dallarımızdaki öğretim elemanlarımızla bir araya geleceğiz. Değerlendirmelerde bulunacağız. Tıp fakültemiz ve hastanemizin gelecek vizyonuyla ilgili temel bazı konulara değinildi ama bunu yenileyeceğiz ve tartışacağız” dedi.
“YENİ HEDEFLERE DEĞİNMELİYİZ”
YÖK’ün kısa bir süre içinde araştırma üniversitelerini açıklayacağını söyleyen Rektör Budak, EÜ’nün iddialı üniversiteler arasında yer aldığını kaydetti. EÜ’nün hedefleri arasında yer alan tam kurumsal akreditasyon, öğrenci odaklı üniversite anlamında A Plus ve hastanenin de A Plus açıklanmasının gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Budak, “Önümüzdeki süreçte YÖK’ten haber bekliyoruz ‘Araştırma Üniversitesi’ olup olmadığımız açıklanacak. Hedeflerimizin birçoğuna ulaştık şimdi artık yeni hedeflerimize değinmemiz gerekiyor. Yeni dönemde, Cumhurbaşkanlığı Kalkınma Planı içinde olan 17 alan var. Eğitim Öğretim alanındaki konuları üniversitemize entegre etmiştik. Eksik olanlar ve ilave olarak kurumsallaşmayı sürdürmek gibi farklı başlıklar var bu konular üzerinde çalışmalarımızı derinleştireceğiz. Başta tüm üniversite olarak dijitalleşme hedefimiz olacak. Sağlıkta dijitalleşmeye de özel bir alt başlıkta önem vereceğiz. Bir de uluslararasılaşma başlığımız var. Önümüzdeki 4 yıllık süreçte mesaimizin önemli bir kısmını tıp fakültesi ve hastanemize ayıracağız. Tüm hocalarımızla el birliğinde fakültemiz ve hastanemiz ana konumuz olacak. Şu anda bir altyapı çalışması yaptık. Her bir anabilim dalını çok ciddi bir şekilde masaya yatıracağız. Tıp fakültesi ve hastanemizin borcunu çok büyük oranda ödedik, sağlık çalışanı sayımızı arttırdık. Tüm kliniklerin teknik altyapı, tıbbi cihaz ve sarf malzemelerini yeniledik, teknolojik güncellemelerini yaptık. Hocalarımız çok değerli ve çok donanımlı, bu bilgi birikimiyle Ege Üniversitesi olarak çok daha iyi noktalarda olacağımıza inanıyorum. Yeni dönemin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
PROF. DR. GÜRGÜN’DEN KAPSAMLI SUNUM
EÜTF’nin 2021 yılındaki faaliyetlerine ilişkin kapsamlı bir sunum yapan Prof. Dr. Cemil Gürgün, kendisini Rektör Yardımcılığı görevine getiren Rektör Budak’a teşekkür edip, “Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle görevine yeniden atanan Rektör Hocamıza, bir kez daha hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum, Rektör Yardımcısı olarak verdiği görevden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Rektörlüğümüz, fakültemiz ve hastane yönetimimiz olarak tek bir ekip olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Rektör Hocamız yeni döneminde bizlerden daha büyük başarılar beklediği için ekibimizi de güçlendirdik. Fakültemizin, mezuniyet öncesi eğitimine mezuniyet sonrası uzmanlık eğitimine ve üniversitemizin yeni dönem vizyonunda olan uluslararasılaşma ve eğitimde dijitalizasyonuna büyük önem veriyoruz. Vizyon ve misyonumuza uygun bir şekilde çok kapsamlı proje ve çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
 
Bu haber 1090 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum