ÖRNEK PROJE PELİTALAN'A KURULUYOR

ÖRNEK PROJE PELİTALAN'A KURULUYOR
03 Mart 2020 - 08:41
 Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2 Milyon TL destek almaya hak kazanan Yunusemre Kırsal Kalkınma Merkezi Projesi başlıyor. Proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Yunusemre Belediye Başkanvekili Gürkan Koyuncu tarafından imza altına alındı.

 

Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER)’nın 2020 Yılı Destek Programları Açılış Toplantısı ile 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 10 projenin imza töreni, Kütahya’da gerçekleştirildi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Yunusemre Belediye Başkanvekili Gürkan Koyuncu, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun katıldı.  Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yunusemre Kırsal Kalkınma Merkezi Projesi 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2 Milyon TL destek almaya hak kazandı. Proje Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Yunusemre Belediye Başkanvekili Gürkan Koyuncu tarafından imza altına alındı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank törende konuyla ilgili yaptığı açıklamada Manisa’da SOGEP kapsamında 3 projenin hayata geçeceğini vurgulayarak, “SOGEP’e kabul edilen projeleri il bazında puan ortalamasına göre sıraladık. Türkiye birinciliği Manisa’nın, ikinciliği de Kütahya’nın oldu. Tek başına bu istatistik bile projeler hakkında bir bilgi veriyor. Yunusemre Belediyesi ile birlikte 2 bin 500 küçük tarım işletmesinin faydalanacağı ortak bir üretim tesisi kuracağız” dedi.

 

PROJE HAKKINDA

 

Proje kapsamında Pelitalan’a içerisinde antep fıstığı işleme tesisi, soğuk hava deposu, bal dolum tesisi, pekmez üretim tesisi, elektrikli un değirmeni, kantar, satış alanı eğitim ve danışmanlık birimi yer alan “Yunusemre Kırsal Kalkınma Merkezi” kurulacak. Proje hayata geçtiğinde bölgedeki daha önceden desteklenen üreticiler daha çok para kazanacak. Üreticiler için ortak bir çalışma alanı oluşturulacak. Tarım ile uğraşan nüfus yoğunluğunun fazla olması, hammadde temini ve erişim kolaylığı, belediye arazisi olması dolayısıyla ekstra arazi maliyeti oluşturmaması tesisin Pelitalan Mahallesinde kurulmasında belirleyici olmuştur.

 

 
Bu haber 3437 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum