Öğrenciler Geleceğe MABEM İle Hazırlanıyor

Öğrenciler Geleceğe MABEM İle Hazırlanıyor
20 Ocak 2020 - 08:39
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde il genelinde hayata geçirilen MABEM ile öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2020 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ve 2020 MSÜ (Mili Savunma Üniversitesi) hakkında öğrencileri bilgilendirmek amacıyla seminer düzenledi. 12. Sınıf ve Mezun öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen seminerde Şehzadeler MABEM Rehber öğretmenleri tarafından sınav içeriği, sınav süresi, sınavın değerlendirilmesi, puanlama sistemi ve başarı sıralaması gibi konularda bilgiler verildi.

 

            MABEM kursları ile binlerce gencin daha iyi üniversitelere yerleşmesini amaçlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği seminerler ile de öğrencilerin sınava bilinçli bir şekilde hazırlanmalarını sağlıyor. Bu kapsamda 2020 YKS hakkında öğrencileri bilgilendirmek amacıyla TYT-AYT semineri düzenlendi. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde MABEM Şehzadeler Şubesi tarafından mezun ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik çeşitli bilgiler aktarıldı.

Öğrencilerin Soruları Yanıtlandı

         Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde MABEM Rehber Öğretmenleri Hilal EKER ve Kübra ŞEN, sınav tarihleri ve sınavın içeriği, soru adedi, sınav süresi, sınavın değerlendirilmesi ve puanlama sitemi, öğrencilerin puan türleri için çözmeleri gereken testler, başarı sıralaması, ortaöğretim başarı puanı hesaplama şekli, Milli Savunma Üniversitesine başvuru koşulları, tarihleri, yapılacak sınavın içeriği konularında bilgi verildi. Seminer sonunda öğrencilerin merak ettikleri sorular yanıtlandı.
Bu haber 1438 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum