MÜZİK'DE EDA AKMAN BAŞARISI

MÜZİK'DE EDA AKMAN BAŞARISI

MÜZİK'DE EDA AKMAN BAŞARISI
30 Nisan 2022 - 08:20 - Güncelleme: 30 Nisan 2022 - 14:18
MÜZİK'DE EDA AKMAN BAŞARISI
 

Sizi daha yakından tanımak isteriz, Eda Akman kimdir? Okurlarımıza kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

Eda Akman sürekli müzik dinleyen, şarkı sözü yazan-besteleyen, piyano çalan yani kısacası hayatının merkezini müzik yapmış birisi diyebilirim. 1998 yılında Kadıköy’de dünyaya geldim. Çocukluğumdan beri müzikle ilgileniyorum ve son 1 yıldır da kendi şarkılarım üzerine çalışıyorum. İstanbul Üniversitesi’nde Fransız Dili ve Edebiyatı okuyorum.
 

Eda Akman Müzik kariyeriniz nasıl başladı?

6 yaşımdayken keman dersleriyle başladı yolculuğum. Sonrasında kemanı bırakıp 8 yaşındayken piyano dersi almaya başladım. Lisedeyken İstanbul Üniversitesi Yarı Zamanlı Devlet Konservatuvarı Fransız Kornosu bölümünde 1 yıl kadar eğitim aldım ancak üniversite sınavına hazırlandığım için bırakmak zorunda kaldım. Son 1 yıldır da düzenli olarak şan dersi almaktayım. Şu an kendi şarkı sözlerimi yazıp besteliyorum. Zamanı geldiğinde hepsini yayınlayacağım.


Hem YouTube hem  Instagram hem de okulu bir arada yürütüyorsunuz. Bu tempoda hayatınızdaki düzeni ve dengeyi nasıl sağlıyorsunuz?

Sevdiğiniz işi yaptıktan sonra bana kalırsa hiçbir yoğunluk düzeni ve dengeyi bozmuyor. Şu sıralar tamamen müzik üretimine odaklanmış durumdayım. “Yaz, söyle, çal” hayatımın özeti bu dönemde. Hayatımın arka fonunda müziğim olduğu sürece geri kalan her şeyle başa çıkabilirim. Kısacası denge ve düzen benim için müzikle başlıyor.


Kariyerinize dair gelecek planlarınız neler? İleride kendinizi nerede görmeyi hedefliyorsunuz?

Öncelikle okuduğum bölümün diplomasını alıp ardından da müzik hakkında olabildiğince eğitim alıp kendimi geliştirmek istiyorum. İlerdeyse ulaşabildiğim herkese maddi-manevi dokunabildiğim bir konumda görüyorum kendimi.

Hayatınızda önemli size moral veren veya güç katan bir şarkı var mıdır?

Bir şarkıdan ziyade bir sürü var demek daha doğru olur benim için. Ancak Vivaldi’nin Nisi Dominus parçası çok uzun zamandır beni tetikleyen, kendimi sorgulatan ve daha nice gelişmelere sebep olan bir parçadır hayatımda.
 

Hangisini daha çok seviyorsunuz. Şarkı yazmayı mı yoksa şarkı söylemeyi mi daha çok seviyorsunuz?

Şarkı yazmak her zaman benim için ön planda olmuştur. İçinde bulunduğum duygu durumunu yazı yoluyla aktarabilmek benim için bir lütuf. Aynı zamanda benimle aynı duyguları paylaşan kişilere de şarkı sözlerimle dokunabilme hissini sizlere anlatamam bile… Tabii şarkı söylemek de hemen söz yazımının ardından geliyor benim için.

Eda Akman yaptığı şarkıları nasıl seçiyor? Bu şarkıların sizin için özel bir anlamı var mı?

Yazdığım şarkıların hepsini yaşadığım olaylardan etkilenerek yazdım. Misal bir duygu yaşarken hemen kendime sessiz bir köşe bulup sözlerimi yazarım ardından besteleyip en yakın zamanda da şarkımın kaydını alırım. Yazdığım ya da söylediğim şarkıların hepsinin bende özel bir anlamı vardır kesinlikle. Bu şarkıların hepsi bir anıyla ya da bir hayalle özdeşleşmiştir bende.


Hayatınızdaki en büyük lüksünüz nedir?

Hayatımdaki en büyük lüks istediğim gibi müzik yapabilmek bence. Kayıt ekipmanlarım, enstrümanlarım hepsi evimde elimin altında.


Eda Akman kendine nasıl zaman ayırır?

Yazı yazmak. En kısa haliyle özetlersem kendime bu şekilde vakit ayırıyorum. Düşüncelerimi, hislerimi bir kâğıda dökmek ve bunun sonucunda kendimle baş başa kalmak en büyük aktivitelerimden biridir. Aynı zamanda ailemle, dostlarımla ve köpeklerimle vakit geçirmek terapi gibi gelir bana. dedi.
Eda Akman'a bu güzel röportajdan dolayı Teşekkür eder Başarılar dileriz. Röportaj Aziz Tekin

 

Bu haber 4283 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • gamze
    1 yıl önce
    harika gerçekten güzel çalıyor seside güzel başarılar eda
  • Ulku agaoglu
    1 yıl önce
    Boyle yetenekli ve kulturlu genclere cok ihtiyacimiz var, orneksin bravo eda