MİSAK-I MİLLİMİZ MAVİ VATAN, KUVAYI MİLLİYEMİZ DONANMAMIZDIR!

MİSAK-I MİLLİMİZ MAVİ VATAN, KUVAYI MİLLİYEMİZ DONANMAMIZDIR!
25 Eylül 2020 - 09:42
MİSAK-I MİLLİMİZ MAVİ VATAN,

KUVAYI MİLLİYEMİZ DONANMAMIZDIR!

 

Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Konak Şube Başkanı Zuhal Of Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yedi düvele karşı verdiğimiz ve zaferle çıktığımız Kurtuluş Savaşı, dünyada bir milletin emperyalist devletlere karşı savaşarak topraklarını kurtardığı ilk savaştır. Birçok mazlum millet Kurtuluş Savaşımızla cesaretlenmiş ve bağımsızlık savaşlarını vermişlerdir. Ancak zengin Batı devletlerinin mazlum ülkeler üzerinde hak sahibi olma iddia ve çabaları şekil ve söylem değiştirerek devam etmektedir. Mazlum ve gelişmekte olan ülkelerin bu küresel emperyalist tahakküme karşı verdikleri onurlu mücadele de hız kesmeden sürmektedir. Büyük önderimiz “Yurtta Sulh Cihanda Sulh”sözlerini, mazlum ülkelerin “emperyalizmi mahv ve perişan edeceğini” bilerek söylemiştir.

1923’te, denizlerinde tek bir donanma gemisi olmadan kurulan Cumhuriyetimiz, zamanla gemicilikte ilerlemiş ve özellikle Deniz Kuvvetlerimizin değerli kurmay kadrosunun çalışmalarıyla milletçe mavi vatan bilincine erişmemizde büyük yol almıştır. Donanmamızın da milli üretim ağırlıklı güçlendirilmesiyle Devletimiz, mavi vatanındaki hukuki haklarına dayalı olarak, denizlerimizdeki enerji kaynaklarımızı araştırmaya başlamıştır. Bu durum, Türkiye üzerinde hâlâ hak iddia edebileceği gaflet ve delaletinde bulunan emperyalist devletleri çileden çıkarmaktadır. Binlerce kilometre öteden Akdeniz’e üşüşen bu iflah olmaz emperyalist devletlerin istediği, Türkiye’nin, sınırları denizin kıyısında biten bir ülke olması ve kendi denizlerindeki zenginliklere gözünü kapamasıdır. Emperyalist devletler, asla ulaşamayacakları bu emellerine ne yazık ki avuçları içine aldıkları komşularımızı da alet etmektedir.

Bizler 100 yıl önce Atamızın önderliğinde, on binlerce şehit vererek vatanımızı savunmuş bir milletin evlatlarıyız. İnsanlığa örnek olan Kurtuluş Savaşımızı Erzurum Kongresi’nde alınan “Misak-ı milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez”ve “Kuvayı Milliyeyi etken ve milli iradeyi hâkim kılmak esastır”kararlarıyla başlattık. Bugün de mavi vatanımıza göz dikenlere “Misak-ı Millimiz Mavi Vatan, Kuvayı Milliyemiz Donanmamızdır” sözleriyle cevap veriyoruz.

Bizler Türk kadınları olarak, kendi özgürlük mücadelemizin ülkemizin bağımsızlık mücadelesinden ayrı olamayacağını, haklarımıza ancak bağımsız, özgür ve gönençli vatanımızda kavuşacağımızı biliyoruz. Dosta düşmana duyururuz: 100 yıl önce Kurtuluş Savaşında topraklarımızı savunduğumuz gibi, bugün de mavi vatanımızı savunmaya kararlıyız!

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Mavi Vatanımız üzerindeki egemenlik haklarımıza dikkat çekmek ve Mavi Vatanımızı savunmanın da kadın hareketinin parçası olduğunu vurgulamak üzere İmza Kampanyası başlatıyor.

Siyaset, sanat, medya ve bilim çevrelerinden 75 kadının ilk imzacılar olduğu kampanya, Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin internet sitesinde toplumun imzasına açılmıştır.

 

İMZA VERENLER LİSTESİ:

Siyaset dünyasından 22.-23. Dönem Milletvekili Dr. Canan ARITMAN, Devlet eski Bakanı Önay ALPAGO, 24. Dönem Milletvekilleri Prof. Dr. Birgül AYMAN GÜLER ve Dilek AKAGÜN YILMAZ, DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara TAMBOVA, Vatan Partisi MYK Üyesi Şule PERİNÇEK’in; sanat dünyasından Prof. Zeliha BERKSOY, Gülsen TUNCER, Dilek TÜRKER, Güler ÖKTEN, Fatma KARANFİL gibi isimlerin ilk imzacılar arasında yer aldığı kampanyaya Türk Dünyası Kadın Platformu Başkanı İlhama NOVRUZOVA ile Azerbaycan Savaş Gazisi Kadınlar Derneği Genel Başkanı Zülfiye GÜNEŞ de imza verdiler.

 

 
Bu haber 1648 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum