MENEMEN'DE SON DURUM

MENEMEN'DE SON DURUM
20 Ocak 2021 - 17:16 - Güncelleme: 27 Ocak 2021 - 11:28

MENEMEN'DE SON DURUM

Menemen'de artık yeni başkan Aydın Pehlivan.
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Meclisindeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmişti.

AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan'ın seçimde cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle yaptığı başvuru üzerine İzmir 2. İdare Mahkemesi, usule aykırı olduğu gerekçesiyle kura çekiminin yürütmesini durdurmuştu.

CHP'lilerin yürütmenin durdurulması kararına karşı yaptığı itirazı İzmir Bölge İdare Mahkemesi reddetmişti. Belediye Meclisinin 4 Ocak'ta planlanan toplantısı, CHP ve İYİ Partili üyeler katılmayınca yapılmamış, kura çekimi 7 Ocak'taki meclis toplantısında da CHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla gündemden çıkarılmıştı.

Kura çekiminin ikinci kez yapılamamasının ardından İzmir Valiliği tarafından sürecin tamamlanması için Başkan Vekili olarak İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan görevlendirilmişti.

Doğan'ın başkanlığındaki ilk toplantıda mecliste yeterli çoğunluk sağlanamamış, ikincisinde ise kura çekimi gerçekleştirilmişti. Kura sonucunda AK Parti'nin adayı Pehlivan, Başkan Vekili olarak belirlenmişti.

MENEMEN'DE AK PARTİ'DE SEVİNÇ CHP'DE SESSİZLİK

Gelişmelerin ardından Menemen'de CHP ilçe Başkanlığı binasında sessizlik yaşanırken Ak Parti Menemen ilçe Başkanlığında sevinç ve kalabalık devam ediyor.

O GÖRÜNTÜLER ÇOK KONUŞULDU

Oylamanın yapıldığı O video görüntülerinde meclis üyeleri isim isim sayılarak oy kullanıp sandığa atıyorlar sandıkta üst üste biriken oylar sandık karıştırılmadan olduğu gibi açılıp oylar üstten alınarak oylama yapılması kimin kime attığını ortaya koyuyor o videolar bir kaç kez izlendiğinde o meclis üyeleri de belli gibi durum vahim.

O MECLİS ÜYELERİ KİMLER?

CHP'de fire meclis üyeleri kimler?
CHP kanadında İl ve İlçe Başkanları net isim veremediler.

İŞTEN ATILANLAR BELEDİYE ÇEVRESİNDE

Eski başkan Serdar Aksoy tarafından menemen belediyesinden işten çıkarılanlar Yeni Başkan Aydın Pehlivan'dan geri işe dönüş sözü peşindeler.

SERDAR AKSOY'UN İSMİ İLÇEDE

Eski Başkan Serdar Aksoy'un isminin ilçede bir çok noktada durduğu hatta meydandaki otopark girişi ve belediye girişinde sokak hayvanları mama kablarında başkan Aksoy'un ismi güncel durumda

MENEMEN'DE MECLİS ÜSTÜNLÜĞÜ KİMDE?

Menemen'de yeni başkan Aydın Pehlivan olurken en çok merak edilenler arasında O İlçede Meclis üstünlüğü kimde?
Şubat ve Mart meclislerinde bu ayrıntıda gözden kaçmayacak. 
HABER: AZİZ TEKİN - FATMA ÖZÇELİK

Bu haber 4504 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Kubilay
    3 yıl önce
    KIZGINIZ Kızgınız kızgınlığımız CHP ye değil. CHP yi yönetemeyen İl ilçe Başkanlarıdır. Milletvekilleridir Meclis üyeleridir
  • Emel
    3 yıl önce
    40 yıllık tahir şahini değiştirip serdar aksoyu kimler getirdiye tek tek menemen halkına hesap vermeliler. Hak hukuk demeyi bırakın allahaşkına
  • Ali
    3 yıl önce
    Serdar Başkanın gerçekten suçu ortadaysa chp yönetiminin menemende direnmesine gerek yok ilçe yönetiminde iş yok
  • ÖZMENEMENLİ MEHMET
    3 yıl önce
    AYDIN PEHLİVAN BAŞARILI OLUR BENCE İŞİ ZOR BORÇ DOLU BELEDİYE UÇAN KUŞA BORCU VAR BELEDİYENİN