Menemen'de Kadın Sağlığı Günleri başladı

 Menemen'de Kadın Sağlığı Günleri başladı
10 Şubat 2020 - 11:03
Menemen Belediyesi, Herkes İçin Sosyal Hizmet Derneği(SOHİD) ile birlikte halk sağlığı çalışmaları, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek “Kadın Sağlığı Günleri”ni başlattı.

 

Menemen Belediyesi’nden kadınlara özel çalışma

“Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum” sloganı ile yola çıkan Menemen Belediyesi Kadın Sağlığı Günleri'ni Türkelli Mahallesi Kurs Eğitim Merkezi’nde başlattı.

Göreve geldiği günden bu yana sosyal yardımlaşma, sürdürülebilir tarım, beslenme, sağlık ve eğitim politikalarını destekleyen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy bir başka proje ile Menemen halkına hizmetlerini sürdürüyor. Belediyede görevli uzman diyetisyen ve gönüllü eğitici Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr.Bahar Baykal ve Herkes İçin Sosyal Hizmet Derneği (SOHİD) iş birliği ile Kadın Sağlığı Günleri başlatıldı.

Dilek Yücel Aksoy: “Sağlıklı kadın sağlıklı toplumun ana unsurudur”

İlk seminere katılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un eşi, Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Yücel Aksoy, yaptığı konuşmada “Türkiye’nin yarısını oluşturan kadınların sağlığı demek aynı zamanda doğmuş ve doğacak olan çocukların da sağlığı demektir. Sağlıklı kadın sağlıklı toplumun ana unsurudur. Sağlıklı kadın, sağlıklı gebe, sağlıklı çocuk ve sonuçta sağlıklı toplum demektir” dedi.

İlki Türkelli Kurs Eğitim Merkezi’nde verilen seminere kursiyerlerin yanı sıra mahallede yaşayan kadınlar da ilgi gösterdi. Kadın Doğum Uzmanı Dr. Bahar Baykal kadın sağlığında yanlış bilinenler konulu sunumu ile kadınları aydınlatırken, Uzman Diyetisyen Şadan Köksal ise sağlıklı beslenmede etkili 10 temel ilkeye vurgu yaptı.

Kadın sağlığı seminerleri ile aynı zamanda 8 Mart’a hazırlık yapan Menemen Belediyesi, kadınların yan yana durmasını, dayanışmasını büyütmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Kadın Sağlığı Günleri Eğitim Seminerleri Menemen’in tüm mahalle ve köylerinde devam ettirilecek. 

 

Bu haber 1283 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum