MALKARA BELEDİYESİ HAYVAN HAKLARINI KORUYUCU BELEDİYE OLMAYA DEVAM EDİYOR

MALKARA BELEDİYESİ HAYVAN HAKLARINI KORUYUCU BELEDİYE OLMAYA DEVAM EDİYOR
18 Eylül 2020 - 17:43
MALKARA BELEDİYESİ HAYVAN HAKLARINI KORUYUCU BELEDİYE OLMAYA DEVAM EDİYOR

Malkara Belediyesi, yaşam alanlarımızı birlikte paylaştığımız hayvan dostlarımıza yardım için her daim hazır olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bugün öğleden sonra Malkara TOKİ Konutlarından gelen “Mahallemizde yavru bir köpek var. Yeni doğmuş ve annesi terk etmiş. Yavru köpeğin ölmesine izin vermeyin.“ ihbarı üzerine Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz TOKİ Konutlarına giderek yavru köpeğimizi bulunduğu yerden alıp ilk olarak şefkatli elleriyle minik EFE'nin karnını doyurmuş ve daha sonra Veteriner Hekimimize sağlık kontrolü yapılmak üzere teslim etmişlerdir.

Yaşam  alanlarımızı paylaştığımız hayvan dostlarımızın bizlerden tek istedikleri şey sevgi ve şefkat olduğunu belirten Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul;“Bugün dünyalar tatlısı bir yavru köpeğimizi açlıktan ölmek üzereyken gelen ihbar üzerine TOKİ Konutlarından Zabıta ekiplerimiz aracılığıyla aldık. İlk önce karnını güzelce doyurduk. Daha sonra Veteriner Hekimimize sağlık kontrolleri yapılması için teslim ettik. EFE isimli yavru köpeğimiz artık Hayvan Barınağımızda bizlere emanet. Zor günler geçirdiğimiz bugünlerde en çok sevgiye ve yardıma muhtaç olan canlılarımız sokak hayvanlarımız. Onların bizlerden beklediği sadece bir kap yemek, bir kap su ve karşılıksız sevgi.

Bu bilinçle küçük yaşlarda çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayalım. Çünkü hayvan seven doğayı sever, hayvan seven dünyayı güzelleştirir.

Malkara Belediyesi olarak bizler Geçici Hayvan Barınağımızda sokak hayvanlarımıza gerekli tüm bakımları yapıyoruz. Fakat bakım alanlarımız kısıtlı.

Hayvan Barınağımızda sevgiye hasret hayvan dostlarımız, kendilerini sahiplenecek şefkat dolu cesur yürekleri hemşehrilerimizi bekliyor olacaklardır.

Unutmayalım! Malkara Belediyesi olarak bizler her zaman hayvan haklarını savunacağız ve  koruyucu belediye olmaya devam edeceğiz.“ dedi.

 
Bu haber 1178 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum