Kartal'da 65 Bin TonAsfalt Serimi Gerçekleştirilecek!

Kartal'da 65 Bin TonAsfalt Serimi Gerçekleştirilecek!
14 Ekim 2020 - 10:01
Kartal’da 65 Bin TonAsfalt Serimi Gerçekleştirilecek

 

Kartal Belediyesi, İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) ve İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi)’nin ortak çalışmaları ile altyapısı baştan aşağı yenilenerek 25 yıllık sorunu tarih olan Kartal’ı, yaşanabilir modern bir kent haline getirme çalışmaları, üst yapı hizmetleri ile devam ediyor. Kentin üstyapısına yönelik başlatılan yoğun çalışmalar kapsamında finisher, robot ve elle serim çalışması ile bugüne kadar 32.558 bin ton asfalt serimi gerçekleştirildi.

 

İBB ve İSKİ ortaklığı ile şimdiye kadar yapılmış olan en büyük altyapı atılımlarından birine sahne olan Kartal’ın,şimdi de üstyapısı baştan aşağı yenileniyor. Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğünde altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda başlattığı üstyapı çalışmalarını da yoğun bir tempoda devam ettiriyor. Buna göre Başkan Gökhan Yüksel’in seçim döneminde asfalt sorununu çözmeye söz verdiği Hürriyet, Cevizli ve Orhantepe mahalleleri başta olmak üzere ilçenin farklı mahallelerinde, asfalt serim çalışmaları ile yepyeni ve modern görünümlerine kavuştu. Söz konusu mahallelerde finisher, robot ve elle serim çalışması kapsamında 32.558 bin ton asfalt serimi gerçekleştirildi.

 

Asfalt çalışmaları kapsamında; Hürriyet Mahallesi’nde 14.210 ton, Orhantepe’de 7.130, Cevizli’de 6.500 ton asfalt serimi gerçekleşirken; yapılan planlamaya göre iki yıl içerisinde; Yakacık Çarşı’da 3.400, Esentepe’de 2.150, Kordonboyu’nda 1.800, Soğanlık Yeni Mahalle’de 4.000, Uğur Mumcu’da 4.800, Cumhuriyet Mahallesi’nde 4.150, Çavuşoğlu’nda 2.700, Yunus’ta 1.600, Karlıktepe’de 2.350, Gümüşpınar’da 1.100, Atalar’da 2.850, Petrol İş’te 5.500, Soğanlık Orta Mahalle’de 2.000, Yakacık Yeni Mahalle’de 1.100, Topselvi’de 1.400 ve Yukarı Mahalle’de 1.000 ton asfalt serimi gerçekleştirilecek.

 

“Komşularımıza Verdiğimiz Sözü Tuttuk”

Gökhan Yüksel, iki yıl içerisinde yapılan planlama dâhilindeKartal genelinde 65 bin ton asfalt seriminingerçekleşeceğini söyleyerekkomşularının taleplerinin birinci öncelikleri olduğunu belirtti ve konuşmasını şöyle sürdürdü,“İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte Kartal’ın 25 yıllık altyapı sorununu çözdük, yağışlarda özellikle Kartal Merkez esnafının kanayan yarası olan su taşkınları tarih oldu. Geçtiğimiz günlerde kendini gösteren aşırı yağışlara rağmen cadde ve sokaklarımızda tam da görmek istediğimiz manzaralar hâkimdi. Bu da tüm yıl süren çalışmaların bir karşılığı olarak bizleri oldukça memnun etti. Altyapı çalışmalarımızın akabinde komşularımızın ulaşımlarını kolaylaştırmak, güzel ilçemize daha modern bir görünüm kazandırmak amacıyla asfalt serim ve onarım çalışmalarımızaodaklandık. Özellikle Hürriyet, Cevizli ve Orhantepe Mahallesi’ndeki komşularımıza sözümüz vardı, o sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şu ana kadar 32.558 bin ton asfalt ile cadde ve sokaklarımızı yeniledik,yaptığımız çalışma programına göre iki yılın sonunda Kartal genelinde 65 bin tonluk asfalt serimi gerçekleştirmiş olacağız.”

 
Bu haber 958 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum