Karşıyaka'da Herkese şarkı türkü söyleteceğiz

Karşıyaka'da Herkese şarkı türkü söyleteceğiz
13 Ağustos 2020 - 09:22
Erboy: Karşıyaka’da herkese şarkı türkü söyleteceğiz…

Karşıyaka Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, korona virüs tedbirlerinden sonra ilk kez bir araya gelerek, yeni dönem çalışmasını şef Erol Gönüldaş yönetiminde yaptı.

Karşıyaka Sanat Derneği merkezinin de bulunduğu Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesislerinin açık alanında yeni dönemin ilk çalışmasına yeni isimler de katıldı. Bunlardan birisi de Menemen Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil oldu.  Üyelerin ateş ölçerle ateşlerinin kontrol edilerek tesise girdiği, dezenfektan kullanıp sosyal mesafe kurallarına uyarak yer aldığı çalışma keyifli geçti. Yeni dönemin harika bir başlangıçla olduğunu belirten şef ve derneğin sanat yönetmeni Erol Gönüldaş, “Gelecek dönemden buy çalışma sonrası daha da ümitli oldum. Yepyeni sesleri bünyemize katarak Türk Sanat Müziği koromuzu daha da güçlendireceğiz” dedi.

Karşıyaka Sanat Derneği Başkanı Avni Erboy, Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesislerinin açık alanında çalışmalarını pazartesi günleri yapacaklarını, bunun amacının çevre halkına müzik sevgisini aşılamak ve evlerde gizli kalmış sesleri dışarıya çıkarmak olduğunu ifade etti. Erboy, “nitekim ilk çalışmamızda yoldan geçen ve müzik çalışması yapan grubumuzu hayranlıkla dinleyen 2 kadın koroya nasıl katılabileceklerini sordu. Severek katılmalarını istedik ve ilk çalışmamızın son bölümünde konuk oldular. Sonunda da bundan böyle devamlı geleceklerini söyleyip kayıtlarını yaptırdılar. Karşıyakalıları bekliyoruz. Amacımız Karşıyaka’da şarkı ve türkü söylemek isteyen herkesi bir araya toplayıp daha kaliteli müzik yapmak. İddia ediyoruz ki, bu çalışmalarımız Karşıyaka’da arzu eden herkese şarkı türkü söyletecektir. Karşıyaka Belediyesi’nin desteklerini de unutmamamız gerekiyor. Park Konserleri için de sıramızı bekliyor ve Bostanlı halkına tesislerimizde harika bir konser vermek için sabırsızlanıyoruz” dedi.   









 
Bu haber 1186 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum