KARLISU DOĞA VE SU SPORLARI MERKEZİ HATAYLILAR TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

KARLISU DOĞA VE SU SPORLARI MERKEZİ HATAYLILAR TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
28 Temmuz 2021 - 14:16

Hatay Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Karlısu Doğa ve Su Sporları Merkezi Hataylılar tarafından yoğun ilgi görüyor. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın talimatı ile Hatay’a kazandırılan tesiste su kayağı yapma imkânı bulan vatandaşlar ayrıca doğa ile iç içe olarak keyifli ve verimli zaman geçiriyor. Kurulan teleferik sistemi ile su kayağı yapılan tesisten 10 ile 60 yaş arasındaki herkes yararlanabiliyor ve çok cüzi rakamlara burada sürekli görevi başında olan eğitmenlerden kısa süre ders alarak su kayağının keyfini çıkarabiliyor.
Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi ile ünlenen ve daha sonra çeşitli dizilerde rol alan tamamı Hatay’da çekilen İki İyi Çocuk filminde başrol üstlenen oyuncu Sevcan Yaşar da Karlısu Doğa ve Su Sporları Merkezini ziyaret ederek su kayağı yaptı.

YAŞAR: HERKESİN GELİP GÖRMESİ VE SU KAYAĞINI DENEYİMLEMESİ LAZIM
Hatay’ı çok sevdiğini ve fırsat buldukça şehre geldiğini anlatan Yaşar, tesisin varlığını öğrendikten sonra su kayağını deneyimlemek istediğini belirtti. Yaşar, “Antakya’ya 10 dakika mesafede olan Karlusu Doğa ve Su Sporları Merkezindeyiz. Su kayağı yaparak çok eğlendim. Buradaki ekip şahane. Burada bana kısa sürede çok güzel eğitimler verdiler ve iki tur attım. Burası 10 yaşından 60 yaşına kadar herkesin faydalanabileceği çok güzel bir tesis. Herkesin mutlaka gelip görmesi ve su kayağını deneyimlemesi lazım” dedi.

ÇİNÇİNOĞLU: SU KAYAĞI ÇOK GÜVENLİ VE KEYİFLİ BİR SPORDUR
Herkesin tesisin imkânlarından faydalanabileceğini belirten Eğitmen Ali Onur Çinçinoğlu da, tesisin yaklaşık iki senedir faaliyette olduğunu belirtti. Ekstrem bir spor olan su kayağının Türkiye’de toplamda 12 veya 13 yerde bulunduğunu kaydeden Çinçinoğlu, “Başkanımız Lütfü Savaş’a bize böyle bir tesis kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Su kayağı yüzme bilen 8 ile 10 yaş arasından başlayarak aslında üst yaş limiti olmayan çok güvenli ve keyifli bir spordur. Suyun üzerindeki mevcut rampalarımız sporcularımızın da kendilerini geliştirmeleri için çok güzel olanak sağlıyor. Tesisimiz tabiat ve doğanın da iç içe olduğu yeşilin arasında yer alıyor. Herkesi tesisimize bekliyoruz” diye konuştu.

“BU TESİS MACERA SEVENLERİN ÇOK SIKLIKLA TERCİH ETTİĞİ BİR YER”
Tesisten faydalanan sporcu Abdullah Tütüncü Hatay’da birçok doğa sporunu yapma olanağı
olduğunu belirtti. Karlısu tesisinin özellikle macera severlerin çok sıklıkla tercih ettiği bir yer
olduğunu anlatan Tütüncü, “Başkanımız Lütfü Savaş tesisi faaliyete sokabilmek için büyük çabalar sarf etti. Şu an burada bulunan cankurtaranından, operatörüne, düğün salonundan kır bahçesine kadar tesis tam anlamıyla Hatay halkının hizmetinde. Biz de sporcu olarak tesise geliyoruz ve su kayağı yaparak faaliyetlerden faydalanıyoruz. Herkesi bu güzel tesise bekleriz” diye konuştu.
“ŞEHRİMİZE BÖYLE GÜZEL TESİSİ KAZANDIRAN LÜTFÜ SAVAŞ’A TEŞEKKÜR EDERİM”
Sporcu Derya Tatlıcı da, “ 1 buçuk senedir wakeboard yapıyorum. Yaklaşık 3-4 hafta süre içerisinde kaymaya başladım. Buradaki deneyimli eğitmenlerimiz sayesinde güzel bir eğitim aldım. Hatay’a kazandırılan en güzel aktivitelerden bir tanesi. Bence herkesin yapması gerekiyor” dedi.
 “HATAYLILAR’IN KESİNLİKLE BURAYA GELEREK DENEMELERİ GEREKİYOR”
Sporcu Gülen Yıldız da konuşmasında, “Türkiye’deki en uygun wakeboard yapabileceğiniz alan burası. Hataylıların kesinlikle buraya gelerek denemeleri gerekiyor. 11 yaşında bir oğlum var. Daha önce aquaparka gitmek isterdi fakat artık sürekli buraya gelmek istiyor. Çok seviyor ve eğleniyor. Ben İskenderun’da yaşıyorum eğlence için sürekli buraya geliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Bu haber 1159 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum