Kadınlara erken emeklilik müjdesi! Devlet duruma el attı, Primler artık Devlet tarafından ödenecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca kadına erken emeklilik müjdesini verdi. AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda duyurdu. Buna göre kadınlar için erken yaşta emekli olma imkanı ve prim ödemelerinde de devlet desteği sağlanacak. İşte detaylar..

Kadınlara erken emeklilik müjdesi! Devlet duruma el attı, Primler artık Devlet tarafından ödenecek!
12 Nisan 2023 - 13:03

CUMHURBAŞAKNI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı Seçim Beyannamesini açıkladı . Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda yaptığı açıklamada yeni emeklilik reformu için müjdeyi verdi.

Emeklilik yaşı kadınlarda anne olma ve çocuk sayısına göre aşağı çekilecek

Ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1'ini devlet ödeyecek

Yapılacak emeklilik düzenlemesi ile kadınlar daha az ödeyerek daha erken emekli olabilecek.

Mevcut durumda SSK'da 7.200 prim günü ile kadınlar 58 yaşında, erkeklerde 60 yaşını doldurduğunda emekli olabiliyor. Bağ-Kur'da ise kadınlar 58 yaşında, erkekler de 60 yaş ve 9.000 gün primle emekli olabiliyor.

ESNAF İÇİN BAĞ-KUR DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük esnaf için Bağ-Kur prim günü düzenlemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e talimatını verdi. Yapılacak düzenleme ile Bağ-Kur'lu binlerce tüccar, esnaf ve işverenin istihdam sayısına göre (Yanında çalışan sayısı) emeklilik prim günü aşağı çekilecek. Böylece küçük esnafın, tüccarın emeklilik hakkı için gerekli prim gün sayısı SSK'lı çalışanlarla eşitlenecek. Burada yapılacak düzenleme tüm 4B'li Bağ-Kur'luları kapsamayacak. İstihdam sayısına göre bir kriter belirlenerek küçük esnafa daha düşük primle emeklilik yolu açılacak.

Bu haber 1211 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum