İzmit Belediyesinden öğrencilere stresi yenme formülleri

İzmit Belediyesinden öğrencilere stresi yenme formülleri
15 Haziran 2021 - 16:55 - Güncelleme: 15 Haziran 2021 - 17:00
İzmit Belediyesi TYT-AYT sınavına girecek öğrenciler için düzenlediği ‘Sınav Kaygısıyla Baş Etme’ semineriyle öğrencilere, sınavda hissedecekleri stres ve kaygıyla nasıl baş edebilecekleri konusunda yol gösterdi


İzmit Belediyesi’nin dışardan hizmet almak yerine bünyesine kattığı psikologlar vatandaşa ulaşabildiği her an hizmet veriyor. Belediyenin psikologları sayesinde İzmitliler, ücretsiz hizmet almanın rahatlığını yaşıyor. İzmit Belediyesi, eğitim hayatlarını çok ciddi şekilde etkileyecek olan sınava girecekleri için hem çok çalışan hem de stresle başa çıkmaya çalışan İzmitli öğrenciler için ‘Sınav Kaygısıyla Baş Etme’ semineri düzenledi. Sınav kaygısıyla nasıl baş edebilecekleri konusunda ücretsiz seminer veren psikologlar, zoom üzerinden birçok gence ulaştı. 

ÖĞRENCİNİN YANINDA!
Eğitime ve gençlere büyük önem veren İzmit Belediyesinin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan psikologları Kübra Şıvgın Kara, Betül Bulut ve Kerim Alp İlter, zoom üzerinden seminere katılan öğrenciler sınav sürecini nasıl yöneteceklerini, hissettikleri stres ve kaygıyla nasıl baş edeceklerini sordu. Gençler pandemi döneminde boğuştuğu problemleri de paylaştı. Psikologlar, yaşadıkları salgın dönemi zorluklarına yönelik önerilerde de bulundu. 

SÜREÇ NASIL YÖNETİLİR?
TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) sınavları öncesinde stresle baş etme yolları geliştirmeye çalışan gençler, İzmit Belediyesi’nin hazırlamış olduğu ücretsiz ‘Sınav Kaygısıyla Baş Etme’ semineriyle yapmaları gerekenleri öğrendi. Sadece sınav anlarının değil, sonrasındaki sürecin de önemli olduğu ve bu sürecin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda da bilgilenen İzmitli öğrenciler, İzmit Belediyesi psikologlarına, ekiplere ve onlara bu hizmeti sağlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkürlerini sundu. 
Bu haber 912 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum