İMEAK DENİZ TİCARET ODASI İZMİR ŞUBESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI YUSUF ÖZTÜRK: "SAĞLIKTA VE EKONOMİDE ALINAN ÖNLEMLERLE KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDEN EN AZ HASARLA ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI İZMİR ŞUBESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI YUSUF ÖZTÜRK: "SAĞLIKTA VE EKONOMİDE ALINAN ÖNLEMLERLE KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDEN EN AZ HASARLA ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUZ"
19 Mart 2020 - 10:03
İMEAK DENİZ TİCARET ODASI İZMİR ŞUBESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI YUSUF ÖZTÜRK:



“SAĞLIKTA VE EKONOMİDE ALINAN ÖNLEMLERLE KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDEN EN AZ HASARLA ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUZ





Koronavirüs salgınının hem tüm ülkeleri içine alan bir sağlık krizine hem küresel ekonomik krize dönüşmeye başladığı, ülkelerin sınırlarını ve gümrük kapılarını kapatıp insanların evlerine çekilmek zorunda kaldığı olağanüstü günleri hep beraber yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüsün ülkemiz ekonomisinde yarattığı tahribata karşı açıkladığı tedbir paketini ve salgınla mücadelede alınan halk sağlığı önlemlerini olumlu buluyoruz. İçinde lojistik-taşımacılık sektörünün de olduğu bazı sektörlerde muhtasar, KDV tevkifatı ve  SGK primlerinin ertelenmesi, Kredi Garanti Fonu limitinin 25 milyar TL’den 50 milyar TL’ye yükseltilmesi, Konaklama Vergisi’nin Kasım ayına kadar uygulanmama kararı, şirketlerin bankalara ana para ve faiz ödemelerinin üç ay ötelenmesi gibi finansal destek sağlayan tedbirlerin, zor durumdaki sektör ve firmalara nefes aldıracağını düşünüyoruz. 100 milyar liralık mali kaynağı içeren bu paketin, salgınla mücadelenin seyrine göre, özellikle geçici olarak hizmet dışı kalan işletmelerin, turizm tesislerinin ve o işletmelerdeki çalışanların gelir kaybını giderecek şekilde genişletilmesi, istihdamın ve iş barışının korunması için faydalı olacaktır. Üretimin yanı sıra ülkemiz ihracatının, deniz ticaretinin ve lojistiğin devamını sağlayacak yeni tedbirlerin alınması, en fazla mağduriyet yaşayan sektörlerin başında gelen turizme ve sektörün dinamosu deniz turizmine yönelik ilave destek mekanizmalarının harekete geçirilmesi de son derece önemlidir. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi kamu ve özel bankaların bu süreçte göstereceği fedakarlık da reel sektöre can suyu olacaktır. Salgınla mücadelenin moral ve motivasyonu hiç düşürmeden ve tehlikeyi küçümsemeden kararlılıkla devam etmesi ve halkımızın alınan sıkı tedbirlerle tam olarak uyması ile ülkemizin bu mücadeleden en az hasarla çıkacağına inanıyoruz. 

 
Bu haber 1504 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum