HÜSEYİN AVNİ ALPARSLAN ANIT MEZARI AÇILIŞI

HÜSEYİN AVNİ ALPARSLAN ANIT MEZARI AÇILIŞI
14 Eylül 2021 - 12:58
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı Ankara Haymana İlçesinde Giresun 42. Gönüllü Alay Kumandanı Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın Anıt Mezarı Açılışı İçin Yapılan Törene Katıldı.
 
Haymana’da ki törene TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın yanı sıra önceki dönem TBMM Başkanvekili Ankara Milletvekili Levent Gök ve aslen Tirebolulu olan CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan’da katıldı.
 
Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun’dan, Ankara’dan ve İstanbul’dan tören alanına gelen hemşerileriyle sohbet etme fırsatı bulurken, Kurtuluş Savaşında 42. ve 47 Giresun Gönüllü Alaylarının önemini Haymanada şehit düşen Giresunlu kahramanların cesaretinin tarihte eşine az rastlanır bir destan olduğunun da altını çizdi. 
 
Sakarya Meydan Muharebesi, Giresun 42. ve 47. Gönüllü Alaylarının büyük kahramanlığıyla Yunan Ordusuna karşı gerçekleştirdiği şanlı direnişin sonunda kazanıldığını ifade eden Tığlı, “Türk ulusunun bahtını karanlıktan aydınlık bir zafere taşıyan tarih yazan, kahraman evlatları binlerce Giresunlu şehit bu gördüğünüz topraklarda yatıyor” dedi.
 
Necati Tığlı’nın açıklamasında dikkati çeken bazı konular şöyle:
 
Yunan kuvvetlerinin toplarının Meclisten duyulduğu ve Meclisin taşınmasının tartışıldığı bir süreçte, 42. Alay, Haymana üzerinden Ankara’ya sarkmayı planlayan Yunan Ordusunu durdurarak düşman kuvvetlerin Büyük Millet Meclisine ve Başkente ulaşma gayelerini sona erdirmiştir.
 
42. Alay, muharebeye katılan kahramanlarının büyük bölümünü burada şehit vermiştir. Biz torunları burada şehitlik mertebesine ulaşan, 1926’da İstiklal Madalyasına layık görülen Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın anıt mezarın açılışının heyecanını gururunu taşıyoruz.
 
Yaşadığı doğup büyüdüğü şehir işgale uğramadığı halde anasını, eşini kardeşlerini bırakıp yüzlerce kilometre, günlerce yürüyerek vatanın milletin kaderini belirleyen mücadeleye adını yazdıran 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alaylarının kimi genç, kimi daha çocuk kahraman şehitlerinin görkemli hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. 
 
Giresun Kalesinde Osman Ağanın kabrinden burada yatan Şehid-i Mağfur Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’a ve binlerce şehide selam olsun. Onunla birlikte, tüm Sakarya şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu vesileyle şehitlerimize ev sahipliği yapan Haymanalı vatandaşlarımıza şehrimiz adına şükranlarımı sunarım.
 
Yine bu vesileyle Anıt mezar ve Giresun Şehitliği, hatıra ormanı için emek harcayan herkese tüm Giresunlular adına saygılarımı teşekkürlerimi sunuyorum
 
Bu haber 1149 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum