HEM ENGELSİZ HEM MAVİ BAYRAKLI PLAJ…

HEM ENGELSİZ HEM MAVİ BAYRAKLI PLAJ…
30 Haziran 2020 - 10:20
Ayvalık’ta beşi belediye işletmelerine ait mavi bayraklı plaj sayısı on ikiye yükseldi

HEM ENGELSİZ HEM MAVİ BAYRAKLI PLAJ…

1993 yılında yaşama geçirilen “Mavi Bayrak” uygulamasının ardından Türkiye genelinde 486 plaj mavi bayrağa kavuştu. 32 bayrak ile beş ilin ardından beşinci sıraya yükselen Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü plajları mavi bayrak ile marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Paşalimanı, Kapri, İlk Kurşun Mahallesi Güzelleştirme Derneği, Badavut ve Duba işletme ve plajlarına mavi bayrak çekildi.

Ayvalık Belediyesi iştirakleri arasında yer alan restoran ve plajıyla hemen her kesimden insanın yararlandığı Paşalimanı’ndaki plaj hem mavi bayrağı hem de engellilere yönelik kolaylıkları ile yeni sezona başlangıç yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, TURÇEV Ege Bölge Koordinatörü Doğan Karataş ve engelli vatandaşların da katılımıyla düzenlenen törende göndere mavi bayrak çekildi. Ayrıca mavi bayrak kazanan otel ve işletmelere sertifikaları verildi. Birbirinden değerli parçaları seslendiren “Zeytin Çekirdekleri” korosu törene renk kattı.

MAVİ BAYRAK ALACAK DAHA ÇOK NOKTA VAR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz konuşmasında mavi bayrağın önemine değindi. Başkan Yılmaz, “Mavi bayrak bir yerde tatil yapmak için giden insanlara kılavuzluk eder. Can güvenliği vardır, sağlıklıdır, çevreye duyarlıdır, cankurtaranı bulunur, güvenle ve huzur içinde denize girebilirsin demektir mavi bayrak. 290 kilometre sahilimiz 58 adamızla özel bir konumda olan Balıkesir’de mavi bayrak alacak daha çok nokta bulunuyor” dedi.

PAŞALİMANI’NDA ENGELLİ VATANDAŞLAR KOLAYLIKLA YÜZECEK

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de önemli bir törene ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduklarını söyledi. Başkan Ergin, mavi bayraklı tesis sayısını artırmak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Paşalimanı tesislerimiz, engelli vatandaşlarımızın da faydalanabileceği şekilde dizayn edilmiştir. Zamanla bu şekildeki tesislerimizi artırarak daha çok engelli vatandaşın yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

GÜZELLİKLER ÇOCUKLARIMIZDAN EMANET

Türkiye’de doğal güzellikleri barındıran ender bölgelerden olan Ayvalık’ın kendilerine emanet edildiğini ve bu güzelliğe sahip çıkmanın en önemli görevleri arasında yer aldığını vurgulayan Başkan Ergin, “Doğal güzellikleriyle eşsiz bir yer olan Ayvalık bize emanet edilmiş. Bu eşsiz doğal güzelliklere sahip çıkmak temiz tutmak, çözümler bulmak, esas itibariyle korumak en önemli görevlerimizden. Bu güzellikler    bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımız tarafından bize emanet edildi. Çocuklarımızın bizlere emanetini elimizden geldiğince korumak için gayret göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

AYVALIK EN ÇOK MAVİ BAYRAĞA SAHİP İLÇEMİZ

Ayvalıklı hemşehrileri adına çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Ergin şöyle konuştu: “İlçemizde birden çok yer mavi bayrak alabiliyor, Balıkesir’de en çok mavi bayrağa sahip olan ilçe Ayvalık’tır. Bu konuda çok şanslıyız ama sorumluluklarımız daha da artıyor. Belediyeler olarak iç denizde alınmış olan mavi bayrakların uzun vadede devam edebilmesi için iç denize olan kaçak akıntıların ve altyapı sorununun çözümü çok önemli. Bunların da takipçisiyiz. Aynı zamanda mavi bayraklar, deniz, çevre, hava ve hatta çevre bilincinin oluşturulması açısından çok önemli. Bilinçlendirmek yerel yönetimlere düştüğü kadar eğitimin aileden başladığı konusunda da hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Burada bizlere olduğu kadar, ailelere, okullara, sivil toplum örgütlerine de çok iş düşüyor, bu konularda işbirliğinden yanayız.”

 
Bu haber 1168 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum