Güzelbahçe'den Barolara Tam Destek

Güzelbahçe'den Barolara Tam Destek
16 Temmuz 2020 - 09:42
Reklam
Güzelbahçe’den Barolara Tam Destek

Barolarla avukatların protestosuna ve muhalefetin itirazına rağmen ‘Çoklu Baro’ öngören yasal düzenleme TBMM'de kabul edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce İzmir Barosunu ziyaret ederek yanlarında olduklarını söylediler.

 

İzmir Baro Başkanı Avukat Özkan Yücel’e destek ziyaret bulundan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce her koşulda yanlarında olduklarını söylediler. Başkan İnce, “Çoklu baro yasası avukatları ve baroları bölmektir. Bir yapı içinde çok başlılık orda birlik değil kaos yaratır. Sizlerin yaptığı bu mücadeleyi destekliyoruz. Her koşulda da sizlerle yan yana olacağız” dedi.

CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ise, “Çoklu baro sistemi ile AKP kendi barolarını kurmak istiyor. Çoklu hükümet sistemi, çoklu belediye, çoklu bir sürü yapı da o zaman oluşturulsun. Düne kadar Cumhurbaşkanı tek devlet, dek bayrak söylemlerini dile getirirken şimdi ne oldu da çoklu baro oluşturmaya çalışıyor. Bunlar doğru şeyler değil” dedi.

İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel’de bu nazik ziyaretleri ve destekleri için başkanlara teşekkür etti. “Bizim Ankara direnişimizde polis orantısız güç kullandı. Bizlerin içinde farklı görüşte olan Baro Başkanları da var onlar bile bu tepkileri karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı. Daha önceden bir çalışma yok denildi, Adalet Bakanı bile bizim haberimiz yok dedi. Sonradan karşımızı çıktı her şey önceden planlanıp hazırlığı yapılmış. Yasa tüm mücadelemize rağmen maalesef çıkartıldı. Ama Anayasa Mahkemesi’nden döneceğine inancımız tam. Çoklu baro ülkenin hukuk sitemine de büyük bir yaradır” dedi.

 
Bu haber 1136 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum