GENCO ERKAL YENİDEN ÇANKAYALILARLA

GENCO ERKAL YENİDEN ÇANKAYALILARLA
21 Eylül 2021 - 12:27
Usta tiyatrocu Genco Erkal, Ekimde yeniden Çankayalılarla buluşuyor.  
Nazım Hikmetin eserlerinden uyarlanan İnsanlarım oyunu ile Erkal, 1 Ekimde
sahnede olacak. Çankaya Belediyesi sanata ve sanatçıya desteğe devam ediyor, usta tiyatrocu Genco Erkal,Ekimde yeniden Çankayalılarla buluşuyor. 11 Eylülde Ahmed Arifin eserlerinden uyarlanan Şahdamarım oyunu ile Anıtparkta sahne alan Erkal, 1 Ekimde bu kez Nazım Hikmetin yapıtlarıyla oluşturulan İnsanlarım oyunu ile Çankayalı sanatseverlerin karşısında olacak. Koru Mahallesinde yer alan Arcadium AVMnin otoparkını açık hava tiyatrosuna dönüştürecek olan Çankaya Belediyesi, usta oyuncu Genco Erkalı bir kez daha Çankayalılarla buluşturacak. Ücretsiz oyun, 1 Ekim saat 20.30da sahnelenecek.
KAYITSIZ KALAMAZDIK
Genco Erkalın açık hava sahne arayışı çağrısına belediye olarak hemen cevap verdiklerini
kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Pandemi döneminde zor günler yaşayan sanatçılarımızın yanında olduk. Tiyatro oyunlarını satın alarak sanatseverlerle buluşturduk. Tiyatromuzun duayen ismi Genco Erkal’ın çağrısına kayıtsız kalamazdık. Usta sanatçımızın iki güzel oyunu önce Anıtpark’ta, şimdi de Koru Mahallesinde Çankayalı komşularımızla buluşturacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz dedi.
İNSANLARIM
Genco Erkalın Nazım Hikmetin yapıtlarından uyarladığı İnsanlarım oyunu, dünya şairi Nazımın Bursa Cezaevinde geçirdiği yılların öyküsünü anlatıyor. Oyunun kurgusu içinde Memleketimden İnsan Manzaraları, Kuvayı Milliye Destanı, Şeyh Bedreddin Destanı, Taranta – Babuya Mektuplardan bölümler ve o dönemde yazılmış şiirler ve mektuplar yer alıyor.
Bu haber 1262 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum