FOÇA'DA NEFES NEFESE SEÇİM

FOÇA'DA NEFES NEFESE SEÇİM
13 Ağustos 2020 - 09:58
Reklam
FOÇA’DA NEFES NEFESE SEÇİM



YOĞURDU MARKA YAPAN BAĞARASI VE YENİBAĞARASI TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ 'NDE RASİH SÜMER GÜVEN TAZELEDİ

 

İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı kırsal Bağarası ve Yenibağarası Mahallelerinde kurulduktan sonra ürettiği kaliteli yoğurtla ülke düzeyinde bilinen bir marka yaratan kooperatif yeni yönetimini belirlemek için kongresini yaptı. Türkiye’nin en başarılı kooperatiflerinden biri olarak nitelenen kooperatifte mevcut başkan Rasih Sümer ve ekibi 2 yıllık süre için yeniden yetki aldı.

1968 yılında 5 ortakla kurulan bugün 173 ortağa ulaşan,halen iki süt toplama merkezi ve 23 adet süt soğutma kazanıyla günlük 13 ton süt toplayarak işleyen S.S. Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kongresi bugün yapıldı. Kongre saat 11.00’da Yenibağarası Mahallesi Çok Amaçlı Salon önündeki açık alanda pandemi önlemlerine mümkün olduğunca özen gösterilerek gerçekleştirildi. Kongreye ortaklardan Foça Belediyesi’nin yetkilileri ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nı temsilen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Harun Tercanlıoğlu da katıldı. Toplantı faaliyet yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması ve yönetimin ibra edilmesi için oylama yapılmasıyla başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesi tartışmalı ve çekişmeli bir ortamda tamamlandı.

ÖNCE ÜRETİCİ

Kooperatif Başkanlığı’na aday olan Ferdi Baydaroğulları konuşmasında kooperatife hizmet eden ve bu günkü durumuna getiren herkesi saygıyla andığını söyledi. Bir zamanlar diğer kooperatiflere örnek olarak gösterilirken yönetim hataları nedeniyle onlardan geri kalındığına dikkat çekti. Projeleri hakkında ayrıntılı bilgi veren Baydaroğulları; “Önce üretici diyorum. Çünkü burası bir şirket gibi menfaatler için kullanılan bir yer değildir. Kooperatifler üreticiler için vardır.  Ortak menfaatlerimiz için birleşeceğiz. Danışacağız. Şeffaf olacağız.  Yemi hem daha kaliteli hem daha ucuza ihale açarak alacağız. Veterinerlik hizmeti getireceğiz. Kooperatifimizi büyüteceğiz. “ dedi.

 

KADIN VE YAŞLI ORTAKLARA OY ÖNCELİĞİ

Konuşmaların ardından oy kullanılması işlemine geçildi. Oy kullanmada kadın ve yaşlı ortaklara öncelik verilerek pozitif ayrımcılık uygulandı. 173 ortağı bulunan kooperatifin, 23 ortağının oy kullanmadığı, 1 oy’un ise boş çıktığı belirlendi. Geçerli 149 oyun dağılımının ise mevcut başkan Rasih Sümer’e 81, diğer aday Ferdi Baydaroğulları’na 68 oy şeklinde olduğu divan tarafından açıklandı. Oyların sayımı sırasında son ana kadar oy sayılarının eşit gitmesi nefes nefese bir seçim yaşanmasına neden oldu. 

 

HEDEF BÜYÜMEK VE GÜNDE 200 TON SÜT İŞLEMEK

 

2 yıllık süre için güven tazeleyen Rasih Sümer ortakların kendisine duyduğu güven ve teveccühe teşekkür  etti. Rasih Sümer ; “Daha çok çalışmamız gerekecek. Bu şekilde seçim kazanmak omuzlara daha fazla yük yüklüyor. Bunun bilincindeyiz. Bundan sonrasında kooperatifi büyütmeyi hedefliyorum. Malum işletmemiz biraz küçük kaldığı için her yere ürün satamıyoruz. Önümüzdeki süreçte günde 200 ton kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah başarırız. “ dedi.

 

Rasih Sümer başkanlığı’nda oluşan yeni yönetim kurulu’nda Adem Meriç, Basri Kurtul, Tevfik Seylan, Selami Elvanlar  yer alırken Üst Birlik asil üyeleri İsmail Seylan ve Efkan Altaşı oldu. Denetleme Kurulu’na Nihat Dirim, Rasim Demirbaş ve Arif Kavçın seçildi.  
Bu haber 1296 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum