Başkan Boz, "Karatekin İHA"da Görev Alan Öğrencileri Ağırladı

Başkan Boz, "Karatekin İHA"da Görev Alan Öğrencileri Ağırladı
21 Ocak 2019 - 14:37
Başkan Boz, “Karatekin İHA”da Görev Alan Öğrencileri Ağırladı

 

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Türkiye'de uçuş pistine sahip tek lise olan Çankırı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi’nin “Karatekin İnsansız Hava Aracı” Projesi’nde görev alan öğrencilerini ağırladı.  Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile gerçekleştirilen "Karatekin İHA" projesinin geçtiğimiz günlerde uçuş denemesini gerçekleştiren öğrenciler, yaptıkları projeyi Başkan Boz’a anlattı.

13 Ocak Pazar günü insansız hava aracının test uçuşunu başarı ile tamamlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi öğrencileri, Okul Müdürü Nazır Şahin ve Müdür Yardımcısı Ümit Erken eşliğinde Belediye Başkanı Hüseyin Boz’u ziyaret etti. Makamda gerçekleşen ziyarette öğrenciler, Çankırı Fatihi Emir Karatekin’in adını projelerine koymaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek Karatekin İHA’yı tanıttı. Okul Müdürü Şahin,  yerli ve milli üretim yapacak beyinlere altyapı oluşturdukları ve sonuçta başarılı bir çalışmaya imza atarak hevesli gençlere örnek olduklarını söyledi. Şahin, İHA üzerine eklenecek bazı sensörler sayesinde farklı ve yararlı görevlerde de kullanılabileceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Hüseyin Boz ise Çankırı adına güzel bir projeye imza atan gençleri tebrik etti. Boz, “Burada bir ivme yakaladık, bu sıçrayışı el birliği ile devam ettirmeliyiz.” dedi.

 
Bu haber 1942 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum