AMAZON KADIN HEYKELLERİ BEĞENİ KAZANDI

AMAZON KADIN HEYKELLERİ BEĞENİ KAZANDI
24 Ocak 2024 - 12:29
Amazon Kadın heykelleri Bayraklı’ya çok yakıştı!
 
Bayraklı’yı tarihiyle bütünleştiren çalışmalarla dikkat çeken Bayraklı Belediyesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Smyrna Meydanı’na yerleştirdiği amazon kadın heykelleri beğeni kazandı. Başkan Serdar Sandal, “Bayraklı’yı tarihiyle buluşturuyor, amazon kadınlarının çalışkan ve güçlü ruhlarını ilçemizde yaşatıyoruz. Yolları, caddeleri, kavşakları, meydanlarıyla örnek olan modern bir Bayraklı için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
 
AMAZON KADIN HEYKELLERİ BEĞENİ KAZANDI
Yerel seçimlerden bu yana Bayraklı’yı tarihi değerleriyle buluşturacak çalışmalara imza atan Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Smyrna Meydanı için yeni bir heykel düzenlemesi yaptı. Bayraklı tarihinin önemli sembollerinden amazon kadınlarının farklı figürlerini içeren heykeller meydandaki yerini aldı. Büyükşehir Belediyesinin üç yıl önce gerçekleştirdiği Smyrna Heykeli Yarışması’nda birinci olan, dört figürden oluşan Smyrna’nın yeni heykelleri vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılandı.
 
MODERN BAYRAKLI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Tarihiyle, değerleriyle bütünleşen, güçlü bir Bayraklı oluşturuyoruz. Kent kimliğinden kentsel dönüşüme, altyapıdan sosyo-kültürel etkinliklere, spordan sağlığa, sosyal yardımlardan fiziki yatırımlara kadar örnek bir ilçe haline geldik. Bir yandan da ilçemizin değerlerine sahip çıkıyor, yollarımızı, kaldırımlarımızı, kavşaklarımızı yeniliyoruz. Heykellerin oluşturulmasında ve konulmasında bize destek olan İzmir Büyükşehir Belediyemize sonsuz teşekkür ediyorum. Daha modern ve güzel bir Bayraklı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.  

 
 
Bu haber 1051 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum