EÜ'nün ödüllü öğrencilerinden Rektör Budak'a ziyaret

EÜ'nün ödüllü öğrencilerinden Rektör Budak'a ziyaret
18 Ekim 2021 - 09:38
EÜ’nün ödüllü öğrencilerinden Rektör Budak’a ziyaret
İZMİR(Ege Ajans)-  Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine büyük katkılar sunan ve her yaştan gençlerin bilim dünyası ile ilgili hayallerini gerçekleştirdiği TEKNOFEST’te ödül alan Egeli öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. “TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” kapsamında ödül alan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğrencileri Sena Yanaşık ve Bensu Yağmur Arslan, Rektör Budak’a projeleri ile ilgili bilgiler verdi.

Ege Üniversitesinin özellikle sağlık alanında TEKNOFEST ödüllerine damga vurduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “TÜBA Doktora Bilim Ödülleri sağlık alanında ödül alan iki tezimizin ardından Biyomühendislik bölümü öğrencilerimiz Sena Yanaşık ve Bensu Yağmur Arslan’ın ‘Oral Yolla Alınan İlacın Karaciğer Tümörüne Hedeflendirilmesinin Modellemesi ve 3B Sferoid Temelli Çip-Üstü-Karaciğer Platformu ile Validasyonu’ projesi de ödül almaya layık görüldü.  Hem değerli öğrencilerimizi hem de danışman hocaları Prof. Dr. Özlem Yeşil Çeliktaş’ı başarılarından ötürü gönülden tebrik ediyorum. Öğrenci merkezli eğitim anlayışımız ile bu tür başarıların artarak devam edeceğine olan inancım tamdır. Onların başarıları bizleri hem mutlu ediyor hem gururlandırıyor” dedi.
Ödüllü projeleri ile ilgili bilgi veren Sena Yanaşık ve Bensu Yağmur Arslan ise, “Prof. Dr. Özlem Yeşil Çeliktaş hocamız danışmanlığında yürüttüğümüz projemiz, ‘TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’ kapsamında sağlık kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Projede, öncelikle oral yolla alınan kemoterapötik ilacın matematiksel modellemesi yapıldı. Ardından geliştirilen çip-üstü-karaciğer platformu ile validasyonu sağlandı. Bu çip-üstü-organ platformu, karaciğer kanseri tedavisine yönelik ilaçların geliştirilmesinde kullanılabilecek. Bu ödülü almamızda emeği geçen tüm hocalarımıza ve üniversitemiz üst yönetimine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.



 
Bu haber 1290 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum