ELİŞİ ATÖLYESİ'NDEN FİLM ATÖLYESİ'NE KADAR ÇOK SAYIDA ATÖLYE ÇALIŞMASINA KATILAN ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM DE ÖĞRENDİ

ELİŞİ ATÖLYESİ'NDEN FİLM ATÖLYESİ'NE KADAR ÇOK SAYIDA ATÖLYE ÇALIŞMASINA KATILAN ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM DE ÖĞRENDİ
03 Şubat 2020 - 10:07
 Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik, Çocuk ve Aile Danışma Merkezi’nin ücretsiz olarak düzenlediği “Yarıyıl Tatil Atölyesi” programı sona erdi.

         Çocukların psikososyal gelişimlerinin desteklendiği programda, merkezde gerçekleştirilen aktivitelerle çocuklar yarıyıl tatillerinde hem eğlenme hem de öğrenme imkanı buldu.

         Çocuk Evleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Batıkent Çocuk Konukevi de tatilde çocuklar için birbirinden renkli aktivitelere ev sahipliği yaptı.

 

ÇOCUKLARA ÖZEL TATİL ATÖLYESİ

          Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik, Çocuk ve Aile Danışma Merkezi’nde düzenlenen yarıyıl tatil atölyesi programına Başkentli çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

          Gençlik, Çocuk ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Sevgi Karabulut, 9-12 yaş aralığındaki çocukların; Elişi, Film ve Psikoeğitim Atölyeleri’nde hünerlerini sergilediğini ve farklı deneyimler kazandığını söyledi.

          Yarıyıl Tatil Atölyesi’nde anneler de unutulmadı... Çocukları merkezde atölye çalışmalarına katılırken, “Bir Yudum Nefes Atölyesi”nde ebeveynlere de öfke ile baş etmenin yollarının anlatıldığı grup eğitimi düzenlendi.

 

UNUTULMAZ BİR TATİL HEDİYESİ

         Gençlik, Çocuk ve Aile Danışma Merkezi’nde yarıyıl tatilini dolu dolu geçiren çocuklara çevre bilincini geliştirmek için “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm”ün önemi anlatıldı.

          Program sonunda çocuklara katılım belgesi verilirken, sorumluluk duygularını geliştirmek için saksıda menekşe ve bez çanta hediye edildi.

 

AMAÇ ÇOCUKLARIN SOSYALLEŞMESİ

         Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım desteği alan ailelerin çocuklarına yönelik hizmet veren Çocuk Konukevi, yarıyıl tatilinde de devam ettiği çeşitli etkinliklerle çocukların gelişimleri ve sosyalleşmelerine katkı sağladı.

          Henüz okula başlamamış ya da maddi imkânsızlıklar nedeniyle günlük hayatlarında gezi, tiyatro ve el sanatlarına yönelik düzenlenen çeşitli etkinliklerden faydalanamayan çocuklar ve öğrenciler, Çocuk Konukevi’nde bir araya geldi.

Batıkent Çocuk Konukevi, 3-15 yaş aralığındaki çocuklara yönelik kukla gösterisi, kitap okuma, klasik müzik eşliğinde origami sanatı ve animatör gösterileri ile oyunlar hazırladı. Çocukların mutluluğunun gözlerinden okunduğunu belirten Çocuk Evleri Şube Müdürü Esin Mızrak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara’da yaşayan daha çok çocuğa ulaşabilmek amacıyla önceleri yatılı hizmet veren kurumumuz artık yatılı hizmet vermiyor. Konukevi şeklinde hizmetlerini sürdüren kurumumuzdan şu an toplam 30 çocuk yararlanıyor. Bu sayıyı artırarak hizmetlerimize devam etmeyi amaçlıyoruz. Çocuk Konukevi’nin hizmetlerinden faydalanan çocuklar genellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım desteği alan ailelerin çocukları olduğu için kurumun amacı, çocukların dışarıdan edinemedikleri ve sosyal hayatlarında eksik kalan faaliyetleri düzenleyerek gelişimlerine yardımcı olmak.”

 
Bu haber 1822 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum