Ege Üniversitesi Hastanesi "Teletıp Poliklinik Sistemi"ni başlattı

Ege Üniversitesi Hastanesi "Teletıp Poliklinik Sistemi"ni başlattı
23 Mart 2020 - 10:34
Reklam
REKTÖR BUDAK “SALGINA KARŞI MÜCADELEMİZDE DEVLETİMİZ HEP YANIMIZDA”

 

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde koronavirüs salgını dolayısıyla kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza yönelik sağlık hizmetlerinin ciddi aksamalar olmadan sürdürülebilmesi için “Teletıp Poliklinik Sistemi” uygulamaya geçirildi. Ege Üniversitesi Hastanesi de bu kapsamda polikliniklere başvuran vatandaşların hastane ortamına gelmeden tedavilerinin başlatılabilmesi için ‘Teletıp Poliklinik Sistemi’ni uygulamaya başlattı.

 

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK

Hastane başhekimliği, poliklinik hizmetlerinin aksamaması yanında hastaneye gelenlerin daha da azalmasını sağlamak amacıyla poliklinik randevusu olan hastalara, doktorlar telefonla ulaşarak, bulgular doğrultusunda ön değerlendirme yapacak, ardından da gerekli görürse e-reçete sistemi üzerinden ilaç yazacak. Doktorlar telefonla görüşmenin yeterli olmadığını değerlendirdiği, görülmesinin zorunluğu olduğu durumlarda ise aynı gün hastasını hastaneye çağıracak.

 

“STOK SIKINTIMIZ YOK”

Türkiye’de koronavirüs salgını ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ciddi tedbirler alınarak başarılı bir şekilde uygulanırken bölgenin en kapsamlı hastanesine sahip olan Ege Üniversitesinde de sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramaması için Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde gerekli tedbirler alındı.

Ege Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarının üstün gayretleriyle koronavirüse karşı büyük bir mücadele verildiğini vurgulayan Rektör Budak “Tıp Fakültesi Dekanlığımız, Başhekimliğimiz ve Anabilim Dallarımızla tam bir uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizdeki en donanımlı sağlık kuruluşlarından olan Ege Üniversitesi Hastanesi gerek insan kaynağı gerekse malzeme stokları açısından koronavirüs mücadelesinde aktif rol oynamaktadır.  İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasyon içinde yürüttüğümüz sağlık hizmetlerinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her konudaki destekleri de bize güç veriyor. Yakın zamanda Sağlık Market Uygulamasına geçilmiş olmasının da katkısıyla şu anda stok sıkıntımız bulunmamaktadır” dedi.

 

225 İLAVE SAĞLIK ÇALIŞANI

Sağlık Bakanlığının personel takviyesi de yaptığını vurgulayan Rektör Budak “Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 194 hemşire, 31 sağlık teknikeri ilave alım izni verilmiştir. Sağlık çalışanlarımızın özverili, üniversite ve hastane yönetimimizin uyumlu çalışmaları ile salgını en az hasarla atlatacağımıza duyduğum inanç tamdır” diye konuştu.   

Hayırseverlerin destek girişimlerini de hatırlatan Rektör Budak “Üniversitemize her zaman destek olan hayırseverlerimiz, koronavirüs salgını ile mücadelemizde bizim talebimiz ve bilgimiz olmadan destek girişimlerinde bulunmaktadırlar. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 


--
Bu haber 1598 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum