EGE FİLM FESTİVALİ EKİMDE İZMİRDE BAŞLIYOR

EGE FİLM FESTİVALİ EKİMDE İZMİRDE BAŞLIYOR
06 Eylül 2024 - 11:41 - Güncelleme: 06 Eylül 2024 - 19:57
Reklam
EGE FİLM FESTİVALİ EKİMDE İZMİRDE BAŞLIYOR
13/14 ekim 2024 Karabağlar yıldız Kenter kültür merkezinde. 15 ekim 2024 fuar Kültürpark saat sabah 09:00 akşam 18:00 . Handan Acar ege film festivali koordinatörü ön jüri seçicisi:
kamu yönetimi ve medya iletişim fakültelerini bitirdi. izmir doğumlu tiyatro egitmenliği yanında sinema alanında yapımcı yönetmen senarist montaj ve kurgucudur . birçok filmi ve belgeseli ödüle layık görülmüştür. bunun dışında 2013 senesinde fuar izmir sanatta tepecik belgeseli ( 2. 30 Saat ) ile tepeciğin mö 4000 yılından bu güne kadar geçmişini işleyerek bir semtin tarihine damga vurmuştur. mustafa necati kültür merkezinde hem sinema ögretmenliği yapmıştır hem de kadın sorunlarını içeren 5 filmle 1 saat 20 dakikalık film gösterisi ile seyircinin karşısına çıkmıştır. 20 eylül 2024  de ise yeşilyurt belgeseli ile tekrar seyircinin karşısına çıkacaktır. uçan süpürge film festivalinde dünyamı kirletme kısa filmi ile iznik te yine aynı film ile dereceye girmiştir. kısa kısa kemeraltı yarışmasının finalistidir. pandemide korona olmak adlı belgesel yarışmasında 3. olmuştur. aidesli küçük bir çocuğun gerçek yaşam öyküsünü canlandırma ( belgesel ) haline getirmiştir. uzun metrajli filmde hem yönetmen hem de oyuncu koltuğunda oturmuştur. Konularını toplumsal olaylardan ötekileştirmeden ve kentsel değişimlerden almştır. kısa filmlerinin yanında uzun metraj çalışmaları daha fazladır. izmirli olup izmirde yaşamaktadır.
1. EGE FİLM FESTİVALİ: 1. Ege film festivali olarak izmir de üç gün boyunca kent iletişim doğa temalı film ve belgesel gösterimiz olacak bu festivaldeki amacımız film dünyasına kendini adamış yeteneklerin yanında yeni yönetmenler kazandırmak ve izmir'i Türkiyenin dört bir yanından gelebilecek olan yapımcı yönetmen ile buluşturup hem şehrimize bir film ziyafeti çekebilmek hem de izmirimizi tanıtmak. festivalimiz ilk  2 gün yıldız kenter kültür merkezinde 3. gün ise kültürpark gençlik tiyatrosunda gerçekleşecek. 13- 14 ekim tarihlerinde film gösterimleri yanında yönetmenlerle film yolculukları hakkında kısa sohbet edeceğiz ki sektörümüze yeni yetenekler katabilelim  3. gün ise ödül törenimiz olacak . daha sonra egenin diğer bölgelerinde de gösterimizi devam ettireceğiz. İçerisinde kendiminde bulunduğu 3 kişiden ön jürimiz oluşuyor. ana jürimiz ise 5 kişiden oluşuyor. ön jüri olarak bizler 250 ye yakın filmin izlemini bitirdik Aralarından seçkiye değer olanların değerlendirmesini Ana jürimiz yapacak ve her daldan 1. 2. 3. birincilerimiz olacak.                                                 Jürilerimiz: ÖN jÜRİ   ön jüri:
Ece Yirmibeş – Özgeçmiş
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden birincilikle mezun olan Ece Yirmibeş, ses ve video kurgusuyla ilgilenmektedir. Peyzaj Mimarlığı eğitimi aldığı yıllarda ise kent ve çevreyle ilgili farklı platformlarda etkinliklerin düzenleyici kurullarında yer almış, analog fotoğrafçılık ve karanlık oda çalışmalarında bulunmuş, bireysel ve grup sergilerinde yer almıştır. Halen devam ettirdiği bu çalışmaları video kurgu ile birleştirerek deneysel çalışmalar yapmaktadır. Çocukluk yıllarında keman eğitimi ile başladığı müzik çalışmalarını ise ODTÜ MD Oyuncuları başta olmak üzere yaklaşık 15 yıldır birçok koro ve tiyatrolarda müzik yaparak devam ettirmiştir. Daha sonra bu çalışmalarını drama ile birleştirerek beden ve müzik ilişkisine dair eğitimlerle zenginleştirmiştir. Aynı zamanda uluslararası akademik bir dergi olan SineFilozofi Dergisi bünyesinde iletişim sorumlusu ve sosyal medya koordinatörü olarak yer almakta, etkinliklerin düzenlenmesi ve koordinasyonunda aktif olarak çalışmakta ve Sempozyum Düzenleme Kurulunda görev almaktadır.                           2. ön jüri:   hayri çölaşan:
Görüntü Yönetmeni, Sinema Yazarı, Sinema Araştırmacısı
17 Temmuz 1964, Ankara doğumlu. Ankara Yenimahalle'deki Seyran ve Güneş Sinemalarında makinistlik yapan babasının yanında çalışarak sinemayla tanıştı. 1987 yılında TRT Ankara Televizyonu Işık servisinde çalışmaya başlayarak sinema sektörüne girdi. 10 yıl Işık şefi olarak çalıştıktan sonra 1997 yılında Aktüel Kamera Servisine geçti. 2018 yılında emekli oldu. Sinema konusunda aldığı eğitimleri, teorik ve pratik tecrübesini internet üzerinden kameraarkasi.org web sitesi yoluyla aktarmaya çalışıyor. 1995 yılından itibaren cumhuriyet kurulduktan sonra çekilen kısa film ve belgesellerin veri tabanını yapmaya başladı. Şu anda bu konudaki en büyük kaynağa sahip, bu bilgi bir çok tez ve kitapta kaynak olarak kullanılmakta. 20 civarı belgesel yapımda ışık şefi, 8 belgesel yapımda kamera asistanı, 71 belgesel yapımda kameraman ve görüntü yönetmeni ve 6 uluslararası belgeselde çeşitli görevlerde yer aldı. Mesleki tecrübelerinden dolayı bir çok festivalde ön jüri ve jüri üyeliği yaptı. Film festivallerinde jüri üyeliği nasıl yapılır konusunu araştırmaya başladı, film festivallerinde görev alan jüri üyelerinin veritabanını oluşturdu ve bu konuda bir kitap hazırladı. Halen film festivallerine danışmanlık yapıyor.                                             3. Ön jüri handan acar ( benim )                               ANA JÜRİ:   Ana jüri
Sertaç Koyuncu, Dokuz Eylül Üniversitesi Film Tasarımı ve Yönetmenlik Bölümü'nden mezun oldu. Şu anda Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Medya Araştırmaları Bölümü'nde doktora yapmakta ve Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Çeşitli uzun ve kısa metrajlı filmlerde yardımcı yönetmenlik yapmıştır. Kısa filmi "Boğulmanın Adabı" ulusal ve uluslararası film festivallerinde gösterilmiştir.

Kısa Bio
Akademisyen, yazar, yönetmen

Sevcan Aytaç Sönmez, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın bölümünden mezun olduktan sonra Sinema Televizyon Anabilim Dalında Bütünleşik doktora programını Türk Sinemasında Toplumsal Travmaların Temsili başlıklı teziyle tamamlamıştır, tezi kitaplaştırılmış ve Filmlerle Hatırlamak başlığıyla Metis yayınları tarafından basılmıştır. Kadının Kamerasından başlıklı kitabın editörlüğünü yapmıştır, çeşitli sinema kitaplarında yayınlanan bölüm yazıları ile sinema alanında çalışmalar yapmıştır. Akademik çalışma ve ilgi alanları kolektif bellek, toplumsal travmalar, kadın yönetmenler, kent çalışmaları, sinema sosyolojisi gibidir. Yazınsal çalışmalar yanında deneysel kısa filmler ve belgesel çalışmaları yapmaktadır. 2008 yılında akademik yaşamına Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı bölümünde başlamış halen burada çalışmaya devam etmektedir.

Hazal Orhon
Film ve Fotoğraf sanatçısı
 
1989 yılında İzmir’de doğdu. 2011 yılında Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım bölümünden mezun oldu. 2012 yılında Amerika’da New York Film Akademisi’nde fotoğraf ve film yapımı üzerine eğitimler aldı. Ardından Hollanda’da Maastricht Üniversitesi’nde Medya Kültürü üzerine tezli yüksek lisans programına başladı ve 2013 yılında mezun oldu. Buradaki eğitimi boyunca sanat eserlerinde hikaye anlatıcılığı üzerine çalıştı ve Hollanda’nın önde gelen küratörleriyle birlikte çalışma fırsatı oldu. 2019 yılında “Sinemada Rüya Temsilleri ve Ömer Kavur Sineması Bağlamında Değerlendirilmesi” adlı tezi ile ikinci yüksek lisans öğrenimini Dokuz Eylül Üniversitesi Film Tasarımı bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarının yanı sıra sanatsal üretimlerinde de rüya olgusunu işlemekte ve fotoğraf, film ve video art alanlarında üretimlerine devam etmektedir. 2016 yılından bu yana Anadolu’nun kırsal bölgelerinde çocuklar için fotoğraf ve kısa film yapımı atölyeleri düzenlemektedir.

HİLMİ ETİKAN
1973 yılında "Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı" bölümünü bitirdi. 1977 yılına kadar Paris'te,
"Conservatoire Libre du Cinéma Français / Fransız Sinema Konservatuarı" na devam ederek diploma aldı. Yine aynı dönemde, Sorbonne Üniversitesi'nde, sinema-edebiyat ilişkilerini konu alan mastır çalışması yaptı. 1977 yılında başlayarak fotoğraf ve sinema dersleri verdi. Başta "İstanbul Fotograf ve Sinema Amatörleri Derneği" (İFSAK) ve "Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı" (TÜRSAK ) olmak üzere, çeşitli kurumlarda sinema birimleri oluşturdu. "Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu" (DİSK) foto film merkezini kurdu ve 1980 tarihine kadar yöneticiliğini yaptı. Belgesel Sinemacılar Birliği'nin (BSB) Kurucu üyeleri arasında yer aldı. Otuz yıl boyunca "İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali"nin başkanlığını üstlendi.
Programını ve yürütücülüğünü yaptığı eğitim seminerleri ile ülkemizdeki sinema kültürünün gelişmesine katkıda bulundu. "İstanbul Üniversitesi" ve "Marmara Üniversitesi "İletişim Fakülteleri'nde dersler verdi. Birçok belgesel film gerçekleştirmiş olan Hilmi Etikan, ulusal ve uluslararası film festivallerinde düzenleyici ve jüri üyesi olarak görev almıştır. Değişik kurumlarca verilmiş “Emek ve Onur Ödülleri” ne sahiptir. Halen kisafilm.com web sayfasının editörlüğünü yapmaktadır.
Alev Fatoş Parsa, İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nden 1987 yılında mezun olmuştur. Gençlik yıllarında basketbol oynamış ve Türkiye A Milli Bayan Basketbol Takımı’nda yer almıştır. 1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV-Fotoğrafçılık Bölümü’ne girmiş ve 1993 yılında mezun olmuştur. 2 yıl süreyle İzmir Hürriyet TV Production/Uğur Dündar ile ‘Arena’ haber programında görüntü yönetmeni ve yönetmen olarak; ardından bir yıl süreyle Kanal D Anahaber bülteninde İzmir Temsilciliği ve TV muhabirliği görevlerinde bulunmuştur. Yüksek lisans ve doktora çalışmasını Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yapmıştır. 2011 yılında Amerika Birleşik Devletleri UPENN Annenberg İletişim Fakültesi’nde YÖK bursuyla ‘ziyaretçi öğretim üyesi’ olarak akademik çalışmalar gerçekleştirmiştir. Birçok kitabı, makaleleri, uluslararası sempozyumlarda sunduğu bildirileri, ayrıca yönetmen olarak yer aldığı film çalışmaları bulunmaktadır. 2013 yılında profesör unvanını alan Parsa, yönetmenliğini yaptığı “Göçmen Kuşlar… döndüler” belgesel filmi ile ulusal ve uluslararası festivallerde finale kalarak üç ödül kazanmıştır. Pek çok ulusal ve uluslararası film festivalleri ile 11. TRT Belgesel Günlerinde jüri üyesi olarak bulunmuştur. 2018 yılından itibaren Ege Üniversitesi Senatörü ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi üst yönetim Dekanlık görevini üstlenen Parsa’nın ilgi alanları görsel iletişim, göstergebilim ve belgesel sinemadır. İki kız annesidir.       web sitemiz:  https://www.izmirbelgeselkisafilm.com.tr/       ( önce tek gün yapılacaktı festival sonra 3 güne çevirdik. ana jüri de önce 3 kişiydi daha sonra 5 e çıkarttık. dedi.
Bu haber 1227 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum