Ege Bölgesi Yöresel Lezzetler Festivali Start Verdi

Ege Bölgesi Yöresel Lezzetler Festivali Start Verdi
16 Ocak 2020 - 13:18


10 milyon Egeliyi, 81 ildeki üreticiyle aynı çatı altında buluşturan “Ege bölgesi, yöresel lezzetler festivali” tüm coşkusuyla yoluna devam ediyor.

Ege Bölge Gençlik ve Spor Kulübünün katkılarıyla birincisi düzenlenen festival, halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Buca Çevik bir Meydanının ev sahipliğini yaptığı festivalin devamı ise; Ege’nin her bölgesinde ve ilçesinde meydanlarda konuk olmaya devam edecek. Ülkenin dört bir yanındaki üreticinin, kendi bulunduğu yöresindeki lezzetlerini sunduğu festivalden üreticiler de, tüketiciler de oldukça memnun. Tüketicinin doğal lezzetlerle buluştuğu, üreticinin ise desteklendiği festival, bayram eşliğinde tüm hızıyla devam ediyor.

Peki, Yöresel Lezzetler Stantlarında Neler Var?

Egenin İncisi olan güzel İzmir’in; meşhur tulum peyniri, pamuğu, zeytinyağı, Manisa’nın; Kuru üzümü, Aydın’ın; inciri gibi pek çok lezzet bulunurken, ülkenin diğer yanındaki tatlar da bu meydanlarda yerini alıyor. Trabzon’un; tereyağı, peyniri, Malatya’nın; pestil ve kayısısı, Hatay’ın; nar ekşisi ve künefesi, Güneydoğu’nun eşsiz baharatından, Bursa’nın kestane şekerine, Balıkesir’in karadut pekmezine ve Isparta’nın meşhur güllerinden yapılan bakım ürünlerine kadar pek çok çeşit yöresel ürünler bu stantlarda alıcılarını bekliyor.

Belirli bölgelerle, belirli tarihler ararsında gerçekleşen bu festivallerle Egeli, 81 ilin meşhur ürünlerini tatmak için bu festivalin nabzını tutuyor.

HABER: Beste Çengel

 

 

 
Bu haber 2673 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum