Depreme dayanıklı konutların ismi KİPTAŞ İzmit Çınar Evler olacak

Depreme dayanıklı konutların ismi KİPTAŞ İzmit Çınar Evler olacak
28 Kasım 2020 - 08:57
Depreme dayanıklı konutların ismi KİPTAŞ İzmit Çınar Evler olacak



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Arızlı’daki saha gezisinin ardından İzmit Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelirken, Başkan Hürriyet depreme dayanaklı konutların isminin KİPTAŞ İzmit Çınar Evler olacağını açıkladı 



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İzmit ziyaretinde İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ile Arızlı’da verdikleri depreme dayanıklı konut müjdesinin ardından iki başkan İzmit Belediyesinde bir araya geldi. Burada basın mensuplarına konuşan Başkan Hürriyet, depreme dayanıklı konutların isminin KİPTAŞ İzmit Çınar Evler olacağını duyurdu. İzmit Belediyesi Meclis Salonundaki buluşmaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Başkan Hürriyet’in dışında, Başkan İmamoğlu’nun Danışmanları Yiğit Oğuz Duman, Ertan Yıldızlı ile Gökhan Günaydın, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, CHP İl Başkan Vekili Mehmet Demirtaş, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İlçe Başkanı Pelin Coşturfiliz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve basın mensupları da katıldı.



ÖRNEK BİR PROJE 



Açılış konuşmasını gerçekleştiren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt; ‘Bugün önemli bir iş birliğinin paydaşı olduğumuz için, kendim ve ekip arkadaşlarım adına çok mutluyum. Yakın zamanda ihalesini tamamlayarak temelini atacağımız projenin ilk adımındayız. Sayın İzmit Belediye Başkanı Fatma hanımın bizi yönlendirmesi ve katkısıyla gerçekten çok kısa sürede çok ciddi yol aldık. Bir iş birliği sürecinin verimli nasıl yönetilebileceğine örnek bir projenin tanıtımındayız. Butik bir proje yapacağız küçük gibi görünen ama İzmit için önemli bir hareketin başlangıcı olacağına inandığımız bir proje. İzmit yapı kırılganlığı anlamında problemli bir kentimiz, burada yapı stoğunu sağlamlaştırmak adına örnek bir model kurmak adına tasarım odaklı bir sosyal konut projesini hayata geçireceğiz.’’



143 KONUTTAN OLUŞUYOR



‘‘143 konuttan oluşan bu projenin finans şartlarını belirlemek ile ilgili katılımcı bir süreç yönettik. Anketimize 10 bin 764 adet başvuru oldu. Anket sonucunda edindiğimiz verilere göre finans seçeneklerimizi güncelleyip, yakın zamanda 26-30 Aralık tarihleri arasında projemizin hem temelini atacağız hem de lansmanını yaparak ödeme planlarını İzmit halkımıza sunacağız. Yaklaşık 40 milyonluk bir yatırım, ruhsatı belediyemizden aldık. Sadece Kocaeli’nde ikamet eden ve üzerinde ev olmayan vatandaşlara sunacağımız bir proje olacak. Bu iş birliğinde süreci hızlı ilerletmemize katkı sağlayan İzmit Belediyesine ve tüm çalışanlarına, ekip arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum, hayırlı olmasını diliyorum.’’ diyerek sözlerini noktaladı.



TÜRKİYENİN KALBİ İBB

İZMİTLİLER İÇİN ATIYOR




İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet; ‘Bugün gerçekten heyecanlı ve bir o kadar gururlu ve onurluyum. Türkiye’nin kalbi İstanbul gibi bir belediyenin, İzmitliler için atıyor olmasında ufacık bir payımız varsa ne mutlu bize. Kısa süre önce başlamıştık çalışmalara, sayın başkanımız ikinci seçilişinden sonra hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde, İzmit’e geleceğim demişti. ‘Burada anılarım hatıralarım var, İsmet paşada top oynamışlığım var’ dedi ve geldi. Burada hatırlarsanız sahneden herkese bir söz vermişti, İzmit Belediyesi ile beraber çok güzel işlere imza atacağız, dedi. Söz verdi ve tuttu. Başkanımız bize bu kadar yoğunluğunun arasında ciddi bir zaman ayırdı. İzmit’e dair neler yapabileceğimizi konuştuk. Yaklaşık 46 başlıkla çalışıyoruz, tabi bu başlıklar sürpriz, zamanla açıklayacağız ama çalışmaya başladık.



KİPTAŞ İZMİT ÇINAR EVLER



Bu 46 başlığımızın büyük bir çoğunluğu proje olarak ete kemiğe bürünmüş durumda ve bunun ilki olan afet odaklı sosyal konut projesini KİPTAŞ Genel Müdürü ve ekibiyle beraber artık açıklama noktasına geldik. Projenin büyük bir çoğunluğu da bitti, bugün yeri başkanımız göstersin istedik. Diğer detaylar proje bitince söylenecek. Ufak detaylar vereyim, projemizin ismi için biz İzmit’in sembolü Çınar’ı düşündük. Projemizin adı ‘KİPTAŞ İzmit Çınar Evler’ olacak.



‘‘İSTANBUL; TÜRKİYENİN MOTİVASYONUDUR’’



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; ‘‘Alanda da söylemiştim, İstanbul her yönüyle Türkiye’nin motivasyonudur, iyi şeyleri büyütmenin ülkemize büyük faydası vardır. Bu anlamda ürettiğimiz ne var ise hangi bilgi ve deneyime sahip isek Türkiye’nin her köşesinde paylaşmayı ve dayanışmayı kendimize vazife ettik. Bu dayanışmanın birinci halkası İstanbul’un yakın çevresidir; Kocaeli, Bursa, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Bolu’ya kadar Marmara’nın çevresi İstanbul’un birinci halkasıdır. Koca İstanbul’un suyu, havası, ulaşımı birçok yönüyle entegre olmuş. Bu dayanışma hem İstanbul’a yönelik bir ihtiyaç hem de yakın çevrenin iyi olması İstanbul’u rahatlatacağı gibi Türkiye’ye de motivasyon sağlayacaktır.’



‘‘PROJENİN KAHRAMANI FATMA HANIMDIR’’



Bu projenin kahramanı Fatma Hanımdır. Kendi enerjisi, isteği, sürece dahil kendini adamışlığı bizim de hızla hareket etmemize yardımcı olmuştur. Teşekkür ediyorum kendisine. Çok başlığımız var bugün. Belki KİPTAŞ’ın detayları paylaşıldı ama inanın çok başlığımız var. Örnek olma adına bu proje değerli, bizi takip etmeye devam etsin İzmit ve Kocaelili hemşerilerimiz, dostlarımız. Ve diğer şehirlere de bunun hızlıca yansıdığını göreceksiniz. Günün sonunda İstanbul’un kapısı, hangi siyasi partiye üye olursa olsun Türkiye’nin her belediyesine açık. Kapımızı çalan her belediyeye bilgi paylaşımı yapmaktan asla imtina etmeyiz. Belki birilerinin aklında hep bugünün alışkanlığı olan partizanlığın karşılığı, birtakım yol haritalarına yönelik kaygıları olabilir. Bizim zerre kadar partizanlıkla bağımız yoktur. Evet partimiz vardır ama biz aynı zamanda Türkiye’nin İstanbul kentiyiz ve bir nevi kalbiyiz. Her şeyimiz Türkiye’ye armağan olsun.



‘‘O ACI GÜNLER BİR DAHA YAŞANMASIN’’



Kocaeli’de, İzmit’te olmak gerçekten keyifli. Benim burada sporculuk yaşamımda küçük anılarım oldu, maçlarımız oldu. Hem İsmet Paşa’da hem sahil tarafındaki toprak sahada, 28 sene oluyor. Babamla ikimiz Kerpe aşığıydık. Dolayısıyla bu şehre yabancı birisi değilim. Coğrafyasını insanlarını, ilçelerini biliyorum. Depremi önemsediğimiz bir dönemde ve hep beraber çözüm bulmak için çalıştığımız dönemde, depremi yakından hissetmiş, birkaç gününü geçirmeye çalışmış bir vatandaştım. Allah bizlere o günleri asla yaşatmasın. Uzun yıllar sağlıklı kentsel dönüşümle geçirilemedi.



ŞEFFAF VE KATILIMCI ŞEKİLDE

VATANDAŞLARIMIZI EVLERİ İLE BULUŞTURACAĞIZ




Bu anlamda inşallah Kocaeli’de ve İzmit’te umarım başkanımızın rehberliğinde dönüşümle ilgili de çalışmalar yaparız. O anlamda da bütün kurum ve kuruluşlarımız işbirliğine hazırdır. Aralık ayında inşallah hep beraber temel atacağız. En hızlı şekilde konuta gerçekten ihtiyacı olan ailelerimizi, şeffaf ve katılımcı bir şekilde yönettiğimiz bu modelde buluştururuz. Evlerimizi teslim ettikten sonra da Fatma hanımla beraber komşularımızla bir çay içeriz. Bizi takip etmeye devam edin.



‘‘BENDEN ACELECİ İZMİTLİ ÇIKAMAZ’’



Teknik detaylar Aralık’ta paylaşılacak. Kesinlikle çağdaş bir konut anlayışına sahip, insanların yaşam koşullarını en iyi hale getirecek kenti sıradanlaştırmayan, tam aksine zenginleştiren ve insanlara bu evde yaşamalıyım hissi yaşatacak, insani unsurlara çok saygılı işler tasarlıyoruz. Elbette ki depreme dayanıklı, bu yönüyle örnek olması önemli bizim açımızdan. Merak etmeyin en hızlı şekliyle olacak. Benden daha aceleci bir İzmitli çıkamaz.’’ dedi.



‘‘ODAK KONUMUZ DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRMAK’’



KİPTAŞ’ın İzmit’e kaç konut yapmak istediği hakkındaki soruya cevap veren Başkan İmamoğlu; ‘‘Bu bir süreç, KİPTAŞ uzun yıllardır var olan bir kurum. Uzun yıllardır İstanbul’a hizmet ediyor. Doğru ve eksikleri vardır ama biz yeni dönemde temel bir takım çalışmalara odaklanıyoruz. Onlardan birisi de İstanbul’un en hızlı şekilde dönüşmesi, buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. İstanbul’da birinci odaklanacağımız konu mutlaka dönüşümü hızlandırmak. Bu anlamda da modellerimiz var. Bakanlıkla konuşuyoruz; hem finansmanı içeren hem güvence sistemini oluşturarak vatandaşı rahatlatan aynı zamanda sektör temsilcilerini, müteahhitleri içine katan modelle İstanbul’u dönüşüme hazırlamak istiyoruz. KİPTAŞ vatandaşın yüreğini rahatlatsın, sürece aracılık etsin ve İstanbul’un dönüşümüne katkı sunsun istiyoruz. Sorumluluğumuzun büyüklüğünü anlayalım. Hedefimiz, İzmit’te hem dönüşüme katkı sunmak hem sosyal konut üretmektir. Bunun sayısal bir tarafı yok, biz İstanbul’dan her yöne örnek model taşıyoruz. Ben umut ediyorum ki İzmit Belediyemiz de hem kendi iştiraki ile hem şirketi ile bir yandan hareketlenecektir. Aynı zamanda bizim yaptığımız bu model diğer belediyelere de örnek olacak ve onların da motive olmasını sağlayacaktır.” dedi.



“KANAL İSTANBULUN SONU GELMİŞTİR

ÇÜNKÜ YAPILMAYACAKTIR”




‘‘Cumhurbaşkanımız Kanal İstanbul son aşamaya geldi’ dedi. Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?’’ sorusuna yanıt veren Ekrem İmamoğlu; ‘‘Çok net ifade edeyim ki son tanımı doğru, Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü yapılmayacaktır. Vatandaşımızın nezdinde de dünyanın itibarlı finans kuruluşlarının veya itibarlı yapı kuruluşlarının nezdinde de sonu gelmiştir. Biz onun proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz. Niçin? İstanbul’un sonu gelmesin diye, İstanbul’un geleceği kurtulsun diye.’’ cevabını verdi.



“UMARIM BOL BOL GÖNLÜMÜZ OLUR”



‘‘Ak partili temsilciler, bu proje ile Ekrem İmamoğlu’nun gönlünün yapıldığını söylüyor. Siz ne diyorsunuz?’’ sorusuna yanıt veren Başkan İmamoğlu; ‘‘Benim gönlümün olması için İzmit’te 150 konut yapılıyorsa, keşke gücümüz olsa da her ay gönlüm gelse! Böyle sürekli İzmit’e sosyal konut yapsak. Bence AKP’li kardeşlerimiz de buraya yapılan hizmetten mutlu oldukları için sevinçten ne diyeceğini şaşırmışlar. Ama güzel bir tanım olmuş, umarım bol bol gönlümüz olur.





ASGARİ ÜCRETLİ DE OTURABİLECEK



‘‘Asgari ücretli bir kişi rahatlıkla konut alımı gerçekleştirebilecek mi?’’ sorusuna yanıt veren Başkan İmamoğlu; ‘‘Biz zaten tüm projelerimizde, asgari ücrete önem gösteriyoruz. Bu projede de asgari ücret kadar rakamla ödenebilecek bir taksitlendirme modeli üzerinde arkadaşlarımız çalışıyor. Umarım buna sadık kalırız.’’ diyerek sözlerini noktaladı.
Bu haber 1147 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum